„Neymar? Nekem senki sem szólt a visszatéréséről”

Valverde sajtótájékoztatóján az Eibar elleni bajnoki előtt

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde megtartotta a sajtótájékoztatóját az Eibar elleni bajnoki előtt. A spanyol szakember beszélt Neymarról, Moratáról és Coutinhóról is. Elmondta, hogy akarnak egy csatárt igazolni Munir helyére, de ha nem jön össze, akkor sem dől össze a világ, a B-csapatot is figyelik.

„Mendilibar irányítása alatt van egy egyértelmű identitásuk, és ez olyan dolog, ami csodálatosan működik. Más csapatok nem játszanak ilyen meggyőzően. Az Eibarnak van a legtöbb labdaszerzése az ellenfél térfelén. Tisztában kell lennünk ezzel, és túl kell jutnunk az első letámadásaikon. Kockázatosan játszanak, ezért meg kell próbálnunk kihasználni azt.”

Neymar visszatérne a hírek szerint

Biztosíthatom, hogy nekem senki sem szólt a visszatéréséről. Nem beszélünk olyan játékosokról, akik más csapatban játszanak. Neymar a Paris Saint-Germainben játszik, tiszteletben tartjuk a klubot és a játékost is. Neymar egy nagyszerű, világszínvonalú játékos, aki itt volt, de már nincs itt. Semmi több. Egy év alatt sok hír lát napvilágot.”

Igazolnak valakit Munir helyére?

„Ki kell értékelnünk, mert világos, hogy Munir távozása után keletkezett egy űr. Meglátjuk, hogy tudunk-e játékost hozni, de szem előtt kell tartanunk az üzlet pénzügyi oldalát is. Meglátjuk, hogy tudunk-e igazolni valakit.”

Morata télen egy másik csapatba menne

„Morata egy nagyszerű játékos, de másik csapatban játszik, amit nagyon tisztelünk.”

Milyen típusú játékost keresnek?

„Nem tudom. Ilyen körülmények között olyasvalakit, aki gyorsan alkalmazkodik, mint Murillo esetében is, aki jött, és azonnal tudott játszani. Az a lényeg, hogy tudja, hogyan működik ez a klub és a bajnokság, és azonnal tudjon játszani. Ha senki sem jön, azzal gazdálkodunk, amink van.”

Türelmesnek kell lennie a fiataloknak

„Mindig is lesznek olyan 18 éves gyerekek, akik be akarnak törni az első csapatba, de általában egy bizonyos haladási utat kell követniük, ez nem olyan egyszerű.”

Nem kap elég lehetőséget néhány játékos

„Ez mindenkivel megtörtént, ez normális. Ez nem egy napos kérdés, időbe telik. Néha kölcsönbe kell menned, hogy megerősödj, és visszatérhess. De itt mindenki rohan.”

Az Athleticnél a fiatalokra építenek

„Ott bizonyos pillanatokban a fiatalokra kellett támaszkodni. Felhívtuk őket az első csapatba, és néhányuk ott is maradt.”

Coutinho

„Egy szezon alatt vannak napok, amikor szerencsésebb vagy, mint mások. Coutinhónak voltak nagyszerű meccsei, és reméljük, hogy továbbra is lesznek. Dembélével együtt is tud játszani.”