„Csatárigazolás? Nem olyan egyszerű, amilyennek látszik”

Valverde a Leganés elleni bajnoki előtt

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde a Leganés elleni bajnoki mérkőzés előtt válaszolt a sajtótájékoztatóján az újságírók kérdéseire. A spanyol szakvezető beszélt a Chumi-ügyről, illetve a kupasorsolásról is. Ezen kívül azt is elmondta, hogy szükség lesz a pihentetésre a következő hetekben, valamint nem lesz egyszerű csatárt igazolni januárban.

Ősszel kikaptak a Leganés ellen

„Nagyon rosszul játszottunk, egy hétközi meccs volt, és mindannyian azt hittük a magunk módján, hogy jó eredményt érünk el. Azonban egy perc alatt két gólt lőttek nekünk. Ez olyasvalami, amiből tanulnunk kell. A Leganés öt védővel játszik, nagyon szervezett csapat. Nem kapnak sok gólt, és sokat ívelik be a labdát a büntetőterületre, mert olyan játékosokkal rendelkeznek, akik jól fejezik be a támadásokat. Nagyon fontos, hogy jó meccsel kezdjük a tavaszi szezont, és bezsebeljük mindhárom pontot. Számunkra fontos, hogy meglegyen az az érzés, hogy minden pont számít, hogy megértsük, mi a tétje minden mérkőzésnek. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy azt higgyük, olyan meccseket nyertünk már meg, amiket még le sem játszottunk.”

Szereti De Jong játékát?

„Ő egy nagyszerű játékos, nagy jövő áll előtte. Azonban általában nem beszélek olyan játékosokról, akiről érdeklődik a Barça. A neveket mindig megemlítik. Ő egy másik klubban van, meglátjuk, mi történik később. Tiszteljük a játékost és az Ajaxot is.”

Mit kell tennie a Malcomnak, hogy gyakrabban játsszon?

„Ugyanazt, mint mindenki másnak. Játssz egy csomó meccsen, szerezz gólokat és mutasd meg, hogy van helyed a csapatban. Nem kérek mást Malcomtól, mint a többiektől. Csak azt akarom, hogy megmutassa az adottságait, és döntő legyen, illetve azt, hogy segítsen nekünk, ha nincs nálunk a labda.”

A Chumi-ügyről

„Nagyon sokat beszélnek erről. Azt fogom mondani, amit akkor mondtam. Mindent helyesen csináltunk. Tudom, hogy az emberek azt gondolnak, amit akarnak, de mindent helyesen tettünk Chumival kapcsolatban.”

A Sevilla jön a Király Kupa-negyeddöntőében

„A versenynaptár kezd kemény lenni. A Sevilla egy nagyszerű csapat, és tudjuk, hogy ez egy nehéz hónap lesz, ha komolyan gondoljuk a menetelést a kupában. Cserélgetnünk kell majd. Néhány játékos pihenni fog, és mások léphetnek a helyükre, mint Vermaelen.”

Hogy van Umtiti?

„Még mindig a felépülésével van elfoglalva. Jól teszi, de nem szabtunk határidőt a visszatérésének. Azt tudom mondani, hogy két-három hét múlva fog visszatérni, nem tudok pontosabb lenni.”

Hogyan tervezik a csatárigazolást?

„Nekem ez nem ad okot az aggodalomra, a klub már dolgozik rajta, és majd meglátjuk. Ezek a dolgok nem olyan egyszerűek, mint amilyennek látszanak. Meglátjuk, hogy tudunk-e igazolni valakit vagy sem. Ha nem, akkor folytatjuk azokkal a játékosokkal, akik itt vannak, akikkel nagyon meg vagyok elégedve.”