„A jövőm? Amint megszületik a döntés, közlöm”

Valverde az Athletic előtt

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját, az Athletic Bilbao elleni bajnoki mérkőzés előtt. Az baszk együttes korábbi mestere magabiztosan beszélt a találkozó előtt. Szóba került többek között a Bilbaón kívül Messi állapota, Arthur sérülése, a szakvezető jövője és a madridi derbi is.

Athletic

„A San Mamésben minden mérkőzés nehéz, így a holnapi mérkőzés is keménynek ígérkezik. Ismerjük az Athletic stílusát, minden mérkőzés, amit ellenük játszunk, bonyolult, nagy koncentrációt igényel. A Bilbao nem fog sok területet hagyni nekünk, nyomást fognak ránk gyakorolni, és ebben segítségükre lesznek a szurkolóik, akik mindig nagyszerű hangulatot teremtenek és biztatják az övéiket. Egy szép, de nehéz mérkőzésre számítok, az egyik legnehezebbre a szezon során.”

A Bilbao hullámzó formája

„Amikor a Camp Nouba érkeztek, nagyszerű felfogásban, remek meccset játszottak, hasonlóan, mint az utóbbi néhány találkozón Garitanóval. Amikor viszont nem jönnek az eredmények, az megárthat a csapat önbizalmának. A Sevilla és a Betis ellen jól játszottak, még 1-2 jó meccs és felhozzák magukat.”

Messi

„Meg kell várjuk az utolsó edzést, hogy döntsünk. A kupában nem akartunk kockáztatni, és most is ugyanaz a helyzet. Ha 100%-os állapotban lesz, játszani fog, ha nem, akkor meglátjuk. A döntést az alapján hozzuk meg, hogy érzi magát és mit mond.”

Arthur

„Arthur személyében egy olyan játékos dőlt ki, aki segít a mérkőzés kontrollálásában. A sérülések mindig váratlanul érkeznek, de vannak alternatíváink, ugyanúgy, mint amikor tavaly sem volt bevethető. Aleñá személyében egy támadóbb felfogású játékos, míg Arturo személyében egy védekezőbb. Rajtuk kívül szóba jöhet még Coutinho, vagy valaki a második csapatból.”

A madridi derbi

“Számomra a saját győzelmünk a legfontosabb, az a mi kezünkben van. Más csapatok mérkőzéseire nincs hatásunk.”

Dembélé és Umtiti

„Umtiti tegnap a csapattal végezte az edzés első részét. Reméljük, szépen lassan ismét teljes értékű edzésmunkát tud majd végezni és visszatér közénk. Dembélé más helyzetben van, tegnap végig a csapattal dolgozott, megvizsgáljuk a helyzetét, és eldöntjük, játszik-e holnap vagy sem.”

Jordi Alba

“Mindig nehéz, ha nem számíthatsz egy olyan játékosra, mint Jordi [5 sárga lap miatt eltiltott – a szerk.], de megvannak az alternatíváink a pótlására. Lehet, hogy egy jobboldali védő fog az ő helyén játszani, vagy az egyik középhátvéd húzódik ki, de lehet, hogy a B-csapatból kap valaki lehetőséget.”

A versenynaptár

„A vasárnapi mérkőzés kulcsfontosságú, és szerencsére utána hét közben nincs meccsünk, így pihenhet kicsit a csapat. Ugyanakkor nem fogunk kockáztatni, csak olyanok lépnek majd pályára, akik megfelelő állapotban vannak, nem akarunk elveszíteni senkit. A versenynaptár minden csapatnak nehéz, akik több sorozatban érdekeltek. Nem csak fizikailag, hanem szellemileg is nagyon megterhelő a játékosoknak.”

A jövőről

„Amikor megszületik a döntés, majd közlöm.”