Hangolódás a Lyonra

Barça - Rayo előzetes

Szombaton kora este 18:30-tól az FC Barcelona a Rayo Vallecano együttesét fogja vendégül látni a Camp Nou stadionban a La Liga 27. fordulójában. A katalánok három győztes mérkőzést követően fogadják majd a bajnokság 19. helyezettjét.

Nyolc éve kisebb-nagyobb kihagyásokkal is, de a Rayo stabil csapatnak mondható a spanyol első osztályban. Az említett nyolc év alatt azonban minden alkalommal – 12-szer – vesztesen jöttek le a pályáról a Barcelona ellen. És ha még ez nem elég, a legutóbbi öt bajnokiját elveszítette a fővárosi csapat, tehát mondhatni nem a legjobb formájukban utaznak el Katalóniába. Ezen kívül az egyik legjobb játékosuk, Elustondo biztosan kénytelen lesz kihagyni a párharcot, miután térdsérüléssel küzd.

Ami a hazaiakat illeti, jóval jobb helyzetből várhatják az összecsapást. Az előző három tétmérkőzésüket megnyerték – a Katalán Szuperkupa nem minősül tétmeccsnek -, és egyik sem volt mondható könnyű feladatnak, hiszen először a Sevilla otthonában fordították meg vesztes állásból az összecsapást, később az ősi rivális Real Madrid ellen nyertek idegenben a bajnokságban és a kupában is. A katalánoknál Rafinha és Vermaelen továbbra is sérült, Lenglet pedig eltiltás miatt fogja kihagyni a mérkőzést. Így Piqué mellett a védelem tengelyében Umtiti fog játszani minden bizonnyal, a középpályán Busquets, a támadósorban pedig Dembélé kaphat pihenőt.

Szerdán már jön a Lyon elleni BL-visszavágó, úgyhogy ha fél szemmel is, de arra is figyelnie kell már Valverde edzőnek, így elképzelhető, ha a 60. perc körül már többgólos előnyben van a Barça, Messit vagy Suárezt lecseréli a spanyol mester.

FC Barcelona – Rayo Vallecano:
Barcelona, Camp Nou
18:30
Vezeti: Mario Melero Lopez
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

FC Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitic (Busquets), Arthur, Vidal – Messi, Suárez és Coutinho (Dembélé).

Rayo Vallecano: Dimitrievski – Amat, Gálvez, Velázquez – Advíncula, Comesana, Suárez, Moreno – Embarba, Tomás és Trejo.