Setién: „Szinte verhetetlenek, de van esélyünk”

A Betis vezetőedzője a vasárnap esti meccsről | Birtokolni akarják a labdát, mert...

A Real Betis vezetőedzője, Quique Setién elemezte a vasárnap esti, Barcelona elleni mérkőzést a találkozót felvezető sajtótájékoztatóján, és kiemelte, hogy noha a Barça remek formát fut, azért ő bízik a csapatában, és hisz a győzelemben. Setiént kérdezték Leo Messi szerepéről, valamint a labdabirtoklás jelentőségéről a két gárda összecsapásán. 

Lehetséges, hogy kétszer is legyőzzék egy szezonon belül a Barçát?

„Minden lehetséges, mert a labdarúgás néha nem követi a logikát. A Barcelona szinte verhetetlen, de aztán mindig bebizonyosodik a gyakorlatban, hogy korántsem az, ahogy a Camp Nouban elért sikerünk is illusztrálta. A Barça kiváló formában van, nagyszerű játékosai vannak, szóval nagyon nehéz dolgunk lesz, ám megpróbáljuk azt a kevés lehetőségünket kihasználni. Meg vagyunk győződve arról, hogy képesek lehetünk ismét meglepetést okozni.”

 

 

Messi

„A Barcelona fantasztikus játékosok egyvelegét képezi, közülük emelkedik ki Messi. Nincs szüksége arra, hogy rendezett legyen körülötte a csapat, a semmiből képes eldönteni egy-egy meccset. A katalánok Messi nélkül is szenzációs csapatot alkotnak, ám hangsúlyozni kell az argentin hatását a játékukra. Nekünk főként arra kell figyelnünk, hogy magunkból kihozzuk a maximumot. Idén már számtalanszor sikerült, azon leszünk, hogy vasárnap este is sikerüljön ismét jó teljesítményt nyújtanunk.”

A BL indulást jelentő helyre pályáznak

„Mindig is úgy gondoltam, hogy lesz esélyünk elérni a negyedik helyet, csakis azon múlik, hogy a játékosaim mennyire látják tisztán azt, hogyan tudják a legjobbat kihozni magukból. Fontos a helyzetkihasználás, illetve a védekezés, de a legfontosabb, hogy az ellenfél kapuja előtt élesek legyünk. Vigóban például hiányzott belőlünk a kapu előtti gyilkos ösztön. Ezzel nem a csatárainkra akarok nyomást helyezni, mindenkinek a felelőssége a gólszerzés. Sok helyzeteket kialakítunk, de nem értékesítjük őket megfelelő százalékban.”

Labdabirtoklás a Barcelona ellen

„Olyan csapat ellen lépünk pályára, mely hasonló eszközöket használ, mint mi, noha azt nagyobb hatékonysággal teszi. A labdabirtoklás nagyon fontos a Barça ellen, mert ezáltal képesek leszünk labdával védekezni a katalánok ellen. Ha nálunk lesz a labda, az megnyugtat minket, illetve ezáltal képesek lehetünk veszélyt okozni a Barcelona kapuja előtt. Az együttesem jó állapotban van, rendelkezik a kellő önbizalommal, a labdával való védekezéssel pedig úgy alakíthatnánk a meccs képét, ahogy az nekünk kedvezőbb lenne.”

Sportoláshoz, az iskolába vagy egyszerűen a mindennapokhoz kell egy könnyen hordozható táska? Megkerestük a legjobb minőségű alapanyagot, és erre terveztünk! Válassz a színek és a minták közül!