Jön a mindent eldöntő bajnoki?

Barça - Atlético előzetes

Szombat este 20:45-től fogadja hazai pályán az FC Barcelona az Atlético Madridot a spanyol bajnokság 31. fordulójában. Sorsdöntő mérkőzés lehet, hiszen a katalánok nyolc ponttal vezetik a tabellát a matracosok előtt, így ha a Camp Nouban két vállra tudják fektetni Simeone együttesét, végleg eldőlhet a bajnoki trófea sorsa.

Az Atlético két győzelemmel hangolt a válogatott szünet után, így még életben tartotta a bajnoki reményeit. A madridiak – miután kiestek a Juventus ellen a Bajnokok Ligájában – teljes mértékben a La Ligára összpontosíthatnak. Ahhoz viszont, hogy reális esélyük maradjon a bajnokság megnyerésére, le kell győzniük a Barcelonát a hazai pályáján, ami azonban nagyon nehéz feladat lesz, hiszen minden sorozatot figyelembe véve 18 meccse – 2006 óta – veretlen a Camp Nouban a katalán együttes a fővárosi csapat ellen. Simeone dolgát az sem könnyíti meg, hogy három játékosa, Lucas, Lemar és Morata is sérüléssel bajlódik, plusz Costa sincs 100%-os állapotban, utóbbi ennek ellenére valószínűleg ott lesz a kezdőcsapatban.

Ami a Barcelonát illeti, hét közben gólzáporos, fordulatos találkozót játszott a Villarreal otthonában, amely 4-4-re végződött. Szombat este biztosan jobb védekezésre lesz szükségük Albáéknak, mert az Atlético ellen szinte lehetetlen küldetés négy gólt szerezni, legutóbbi hét bajnokijukból haton nem zörrent Oblak hálója – így meg is nyerték azokat. Messiék viszont lassan öt hónapja veretlenek a bajnokságban, utoljára a Betistől szenvedtek vereséget november 11-én. Kardinális kérdés lehet, hogy szombat este mi lesz Valverde fő célja: tartani a veretlenségi sorozatot, vagy mindenképpen győzni, és ezzel eldönteni a lényegi kérdéseket a La Ligában. Az biztos, hogy ehhez nem lesz segítségére Rafinha és Dembélé, hiszen sérültek, illetve Vidal sem bevethető eltiltás miatt. Így egyértelmű, hogy Busquets és Rakitic mellett a középpályán Arthur fog kezdeni, elöl pedig minden bizonnyal Coutinho fog rohamozni Messivel és Suárezzel karöltve.

Szerdán már Manchesterben játszanak a katalánok, de nem tartalékolhatnak Griezmannék ellen, hiszen egy esetleges vereséggel – 5 pontra csökkenne a differencia – újra szorosabbá válna a bajnoki versenyfutás hét fordulóval a vége előtt.

FC Barcelona – Atlético Madrid:
Barcelona, Camp Nou
20:45
Vezeti: Gil Manzano
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

FC Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitic, Arthur – Messi, Suárez, Coutinho.

Atlético Madrid: Oblak – Arias, Giménez, Godín, Luís – Níguez, Partey, Rodrigo, Koke – Griezmann, Costa.

***

Van olyan ügyes lábad, mint Messinek vagy Iniestának? Talán nincs 🙂 De ettől még garantáltan feltűnést kelthetsz, ha felveszed a legnagyobb Barcelona-sztárok zoknijait!