Eljött a váltás ideje: masszív rotáció Huescában

Rápihennek a BL-re

Az Atlético Madrid elleni múlt hétvégi győzelemmel jelentős, 11 pontos előnye van a Barcelonának a Bajnokságban, és már elegendő lenne 10 pontot szereznie ahhoz, hogy matematikailag is bajnok legyen. A szezonnak ebben a pillanatban vált azonban igazán élessé a BL is, ez pedig az Huesca elleni meccsre azt hozza magával, hogy a húzóemberek nagy része nem lesz pályán, de még keretben sem.

Eleve voltak ketten, Piqué és Suárez, akik sárga lapos eltiltásukat töltik le ezen a mérkőzésen, és hozzájuk jött még Lionel Messi, aki kapott egy nagyobb ütést az arcára Manchesterben. Ezen túl jönnek a továbbiak. Rakitic nem edzett lázas megbetegedés miatt, Sergi Roberto hasonlóképpen kisebb fájdalmak miatt. Busquets-nek pedig feltételenül pihennie kell, ő a keret talán legjobban terhelt játékosa – és az elmúlt meccseken bőven akadtak is hibái.

Így az Huesca elleni keret tele van újdonsággal. Először kerettag a télen igazolt Todibo, de ott van a keretben Riqui Puig, Wague és Abel Ruiz is a B keretből. Ezzel együtt feltehetően nem ők játszanak kezdőként majd, hanem a felnőtt keret tartalék játékosai.

Visszatér például Dembélé, akinek ez a meccs jó alkalom lesz, hogy felvegye a ritmust, és rá nagy szüksége is lehet a csapatnak a következő meccseken. Várhatóan nem játszik azonnal 90 percet. Az Huesca tök utolsó a bajnokságban, de még van reménye, hogy talán bent maradhat. Éppen ezért garantált, hogy mindent meg fognak tenni a győzelemért, pláne így, hogy a Barcelona igen tartalékos csapattal áll majd ki. Úgyhogy bőven benne van a meccsben egy nagy küzdelem a három pontért – más-más célok reményében.

Huesca – FC Barcelona
Huesca, El Alcoraz
16.15
Vezeti: Sánchez Martínez
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

Huesca: Santamaría, Miramón, Etxeita, Pulido, Mantovani, Galán – Moi Gómez, Rivera, Yangel – Chimy Avila, Enric.

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Murillo, Umtiti, Alba – Aleña, Arthur, Vidal – Dembélé, Malcom, Boateng.

A Barcelona utazó kerete: Ter Stegen, N. Semedo, Todibo, Coutinho, Arthur, O. Dembélé, Cillessen, Malcom, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, Prince, Aleñá, Vidal, Umtiti, Riqui Puig, Abel Ruiz, Wague.