Huesca: teljes fokú rotáció, Puig és Todibo is a keretben

Piqué, Suárez, Messi, Busquets, Rakitic és Sergio Roberto sem utazik

Ernesto Valverde vezetőedző nem viszi magával Huescába több kulcsjátékosát sem a Manchester United elleni BL-párharc közepette, amint az kiderül a bő egy órája kihirdetett keretből. Az alapemberek helyett a francia Jean-Clair Todibo utazhat, illetve ott van a listán a B együttesből három labdarúgó is. 

Alapvetően több játékos is sérüléssel és fájdalmakkal bajlódik, ám vélhetően az is jelentősen közrejátszik a kihagyásukban, hogy a Ligában már 11 ponttal vezet a Barcelona a második helyezett Atlético Madrid előtt, a jövő héten pedig már a BL-negyeddöntőinek a visszavágóit rendezik meg.

Todibo, valamint Riqui Puig, Abel Ruiz és Wague is a keretben

A fentiek következtében Barcelonában marad Sergio Busquets és Leo Messi, ők egyértelműen edzői döntés miatt, mert amúgy bevethetőek lennének, még ha Messi orrán egy vérömleny is alakult ki, aminek fel kell szívódnia. Az argentin edzett is pénteken, tehát ha szoros lenne a bajnokság, minden bizonnyal pályára léphetne, így viszont pihenhet nyugodtan az MU elleni visszavágóra, amit jövő héten kedden fognak lejátszani a felek a Camp Nouban.

Ezen túl nem utazik Ivan Rakitic és Sergi Roberto sem. A horvát belázasodott péntekre, nem is vett részt a bajnoki meccs előtti utolsó tréningen, míg a spanyol izomtúlterheltséggel küzd. Ami még a sérülteket illeti, Vermaelen és Rafinha is a rehabilitációján dolgozik, és ezáltal nem jöhetnek számításba a hétvégi meccsre. Végül, de nem utolsó sorban pedig Piqué és Suárez azért maradtak le a listáról, mert az egymeccses eltiltásukat fogják letölteni, miután a múlt héten mindketten megkapták az ötödik sárga lapjukat az Atlético ellen.

Ennek következtében bekerült a meccskeretbe, és az első bajnoki meccsére készülhet a télen szerződtetett Jean-Clair Todibo, valamint a B csapatból három fiatal, nevezetesen Riqui Puig, Abel Ruiz és Wague.

A hivatalos, Huesca elleni keret: Ter Stegen, N. Semedo, Todibo, Coutinho, Arthur, O. Dembélé, Cillessen, Malcom, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, Prince, Aleñá, Vidal, Umtiti, Riqui Puig, Abel Ruiz, Wague.