„Van egy hetünk, hogy bajnokok legyünk”

Valverde a Sociedad előtt

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde megtartotta a Real Sociedad elleni bajnoki előtti sajtótájékoztatóját. A katalánok szakvezetője a soron következő ellenfelükön kívül beszélt a Liverpoolról Umtitiről, illetve megvédte Guardiolát és Coutinhót is. A spanyol mester most a bajnokságra fókuszál, és megpróbálja egy héten belül bebiztosítani a bajnoki címet.

Pep 

„Guardiola minden kétséget kizáróan a legjobb edző, függetlenül attól, hogy kiestek a Bajnokok Ligájából.”

Kilenc pontra a bajnoki címtől

„A Real Sociedadnak nagyszerű játékosai vannak, de ami mindenekelőtt hajt minket, az a győzelem szükségessége. Van egy hetünk, ahol megszerezhetjük azt a kilenc pontot, amellyel bajnokok lehetünk. A bajnoki címért játszunk, és tisztában vagyunk ezzel. Ez nem csak egy meccs lesz, hanem egy nagyon fontos lépés a bajnokság felé.”

A Pool jön a BL-elődöntőben

„Ők egy nagyon erős ellenfél, egy olyan támadósorral, amely az elmúlt és a jelenlegi szezonban is megmutatta a potenciálját. Az előző évben elérték a Bajnokok Ligája döntőjét, és most is nagyszerű idényük van, miközben a Premier League-ért is harcolnak. Ez egy nagyon látványos párharc lesz mindenki számára, és nagyon nehéz lesz.”

Most a Ligára fókuszálnak

„A döntő már a láthatáron van, és mi mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük. Ez azt jelenti, hogy szép és jó a Liverpoolról beszélni, de ez még messze van. Addig is vannak nagyon fontos mérkőzéseink a La Ligában.”

Megvédte Coutinhót

„Nem beszéltem vele. Igen, ez igaz, hogy üzent a szurkolóknak, amikor gól lőtt, de meglep, hogy erről többet beszélünk, mint egy nagyszerű gólról a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében. Nem tűnt nekem semmi különlegesnek, vagy hogy tiszteletlen lett volna mások iránt. Túl nagy jelentőséget tulajdonítunk ezeknek az anekdotáknak. Amikor egy játékos betalál a hálóba, akkor megvan az az önbizalma, amely más pillanatokban hiányzik. Ez normális, hogy ő is kapott kritikákat, mert egy olyan klubnál vagyunk, ahol az igények nagyon magasak. Egy szezonban mindig vannak különböző időszakok, de a többi napon nagyon jól játszott, szerzett egy nagyszerű gólt, és ezt vettem ki a játékából. Mindig nyitottak vagyunk a kritikára, és hajlandóak vagyunk ezzel szembenézni.”

A klub szeretné, ha megműtenék Umtitit

„Rendben, nos, köszönöm az információt, nem tudok mit mondani, egyikőnk sem orvos. Múltkor nem tudott edzeni, de úgy hisszük, hogy jól van.”