Idén már a trófea sem fog hiányozni

Szombaton ünneplés lehet a Camp Nouban

A Barcelonának jelentős esélye van arra, hogy ezen a héten szombaton megnyerje története 26. bajnoki címét, egyben megvédje a tavaly megszerzett elsőségét. És ha így lesz, végre elmarad régi szokás, hogy kupa nélkül kell ünnepelni.

Mert az idei évben már nem kell várni hetekig, vagy akár egészen a következő szezon rajtjáig, hogy a bajnoki kupa odaérjen a bajnokhoz, és ezzel együtt ünnepelhessen mindenki. Ha a Barcelona most szombaton győz a Levante ellen, akkor bajnok lesz, és már ott lesz a Camp Nouban maga a kupa is, amit siker esetén azonnal át is vehet majd a csapatkapitány, Lionel Messi.

Így tehát ha a várt győzelem megszületik a Levante ellen, úgy a mérkőzés után ha nem is óriási ünneplés, de azért egy rövid fieszta kezdődne – tekintettel arra, hogy jövő szerdán már a Liverpool látogat Barcelonába BL-elődöntőt játszani.

Az Atlético Madrid szerdán győzött a Valencia ellen, így nőtt annak az esélye, hogy a Barcelona pályán lehet bajnok szombaton. Ez csak akkor nem így lenne, ha az Atlético hazai pályán vereséget szenvedne a Valladolidtól (szombaton délután 16.15-től), minden más esetben a Barcelonának is legalább egy pontot kell szereznie, de ha az Atlético győz, akkor a Barcelonának is muszáj nyernie a garantált bajnoksághoz este 20.45-től.