A bajnokok bizonyítványa, avagy a Levante elleni értékelő

A katalánok a 26. bajnoki címüket gyűjtötték be a Levante elleni sikerrel

Szombat este a bajnokság lezárása volt a tét, Ernesto Valverde vezetőedző pedig igen erős kezdőcsapatot küldött pályára, hogy a mérkőzés után ünnepelhessen is a Barcelona. Bár Messi a mérkőzés első felét a kispadon kezdte, végül ő döntötte el a találkozót. Összességében jó, de nem kiemelkedő teljesítményeket láthattunk tegnap. A szöveges értékelés következik.

Ter Stegen 8

A német kapusnak a mérkőzés első felében szinte alig volt dolga, aztán viszont ha nem védett volna jól, a szűkös egy gólos győzelem sem lett volna meg, ugyanis a hazaiak gólja után a Levante nyomás alá helyezte a katalánok kapuját. Így Messi mellett ő is kulcsszerepet vállalt a tegnapi győzelemben.

 


Alba 8

Jordi Alba az előző mérkőzésen pihenhetett hiszen csak a második félidőben állt be a hétközi összecsapáson, most viszont kezdőként számított rá a vezetőedző és stabil pontja is volt a védelemnek. Két szerelést is bemutatott, felért a támadásokkal, de az Alba – Messi kombinációk most elmaradtak. Inkább a védő munkája dicsérendő.

Lenglet 7

A gall bekk magához képest visszafogottan szerepelt, mindössze 1 szerelése volt és 2 fejpárbajt nyert, sőt, akadt egy kockázatos labdavesztése is.

Piqué 8

Megfelelően látta el a középhátvéd szerepkörét, még volt, hogy a támadásokkal is megindult előre, öröm nézni a magabiztosságát és a jó teljesítményét ebben az idényben. 93%-os passzpontossághal játszott.

Semedo 7

Dembelével kezdtek egy oldalon, azonban nem működött annyira jól a gépezet, mint amit már láthattunk tőlük. Ennek ellenére a portugál 3 szerelést mutatott be a mérkőzésen, illetve még kapura lövése is volt, vagyis ellátta a feladatát.

Arthur 7

Arthur szokásos labdabiztos játékáról tett tanúbizonyságot, 94%-ban mentek a társakhoz a passzai, emellett 2 szerelése is volt. Az előre játékban azonban tegnap nem sokat mutatott, hiányzott a kulcs- és gólpassz.

Rakitic 7

Rakitic elvileg Busquets helyén játszott tegnap este, azonban ez a statisztikai adatain kevésbé mutatkozik meg, ugyanis 0 szerelése volt és mindössze 1 fejpárbajt nyert. Viszont volt 2 kapura lövése és a passzai 91%-ban sikeresek voltak, ami számszerűsítve 85 -ből 77-et jelent. Annyit azonban illik megjegyezni, hogy Busquets hiánya ezúttal nem látszott meg drámaian az együttes teljesítményén, ez pedig többek között a horvát érdeme is.

Vidal 8

Nem illik a csapatba, romboló, esztelen – mondják sokan, mégis a mérkőzés legjobbja lett a Levante ellen. Az a fajta alázat, amit a pályán mutat, az a munka, amit beletesz egy-egy mérkőzésbe, egészen példátlan. A fontosabb számadatai: 6 szerelés, 87% -os passzpontosság, 3 lövés, és emellett ő adta Messinek a gólpasszt is.

Coutinho 8

A brazil ezúttal egy félidőt kapott Valverdétől, de ez idő alatt rendkívül aktívan, energikusan játszott. Hat helyzete volt, a cselei ültek, jól játszott össze a társakkal. Ha később a gólpasszok vagy gólok is jönnek majd, akkor igazán hasznos játékosa lehet a csapatnak. Valverde vélhetően azért cserélte le őt a szünetben, mert vele számol kezdőként a Liverpool elleni odavágón.

Luis Suárez 7

Suárez rendkívül sokat vállalt magára tegnap, rá egyébként is jellemző, hogy bátran megy bele olyan szituációkba is, melyekbe nem lenne szabad, de szívvel-lélekkel küzd minden egyes alkalommal. 5 helyzete volt, 6(!) cselt mutatott be és bár szomorú, hogy ki kell emelnünk egy csatár pozitív jellemzőivel kapcsolatban, de nem akadtak el rajta a támadásaink. A mezőnyjátékot illetően a szezon végére sikerült topformába lendülnie.

Dembélé 6

Nem a tegnapi volt Dembelé élete meccse, mindösszesen 1 lövés jegyezhettünk fel a neve mellé, és csak 1-2 komolyabb megindulása volt. 74%-os passzpontossága jóval a csapatátlag alatt, meglátszik még rajta a sérülése, ami előtt viszont parádés formában játszott. Ettől függetlenül a Liverpool ellen akár csereként beállva is aranyat érhet a francia támadó.

Messi 8

Csereként állt be a második félidő elején, 4 helyzete volt összesen, eldöntötte a mérkőzést és a bajnokságot is Vidal passzát követően. A gólja kívülről egyszerűnek tűnt, de az a higgadt visszacsel és ütemtelen lövés bizony nem gyakori még a legjobbak között sem.

Busquets és S. Roberto játékát a játékperceik alapján nem értékeltük.

***