Valverde: „Erősnek érzem magam a folytatásra”

A menedzsment is támogatja - elmondása szerint

A Liverpool elleni kiesés óta folynak a találgatások Ernesto Valverde jövőjével kapcsolatban, lemond-e, esetleg kirúgják-e, azonban a Getafe elleni mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatója alapján a Barça vezetőedzője a folytatással számol. Valverde az elmondása alapján a klubvezetés támogatását is maga mögött tudja, az újságírók előtt pedig ezen kívül beszélt még a BL bukásról, a következő meccsről és néhány játékosról is.

Folytatás jövőre?

„Erősnek érzem magam, jól vagyok, hogy folytassam, szeretném megtenni a következő lépést előre. Nem fogok elbújni egy barlangba.”

A menedzsment mögötte áll

„Beszéltem az elnökkel és mindig a támogatását éreztem. Egy ilyen kudarc után mindent megkérdőjeleznek, ismerem ezt a műsort. Ha ilyesmi történik, akkor mindent össze kell törni és fel kell égetni, de utána mindent vissza kell tenned a helyére. Bartomeu teljes támogatásáról biztosított.”

A Getafe elleni meccs

„A Getafe hasonlóan játszik, mint a Valencia (utalva a két hét múlva játszandó kupadöntőre – a szerk.). Jó erőpróba lesz ez, hogy lássuk, milyen állapotban vagyunk, de muszáj tovább lépnünk. Nagyon kemény hét után vagyunk és a legfontosabb dolog, hogy tegyünk egy lépést előre. Tudom, hogy nehéz most a szurkolók, a játékosok számára, de mindannyiunk számára is. A legjobb, amit most tehetünk az, hogy megmutatjuk a jellemünket és kompenzálunk.”

Az anfieldi vereség

„Nem néztem vissza a meccset, de a fejemben van még az egész. Mindig kielemezzük őket, az elejétől. Képesek lettünk volna gólokat szerezni, tudtuk, hogy gólra törve fognak pályára lépni, így is lett, készültünk erre. Visszaálltunk, aztán a gólok elég bosszantóak voltak, a negyedik meg… Ha négyet szerez valaki ellened, a háttérben kielemzed.”

A játékosok állapota

„Magunk alatt vagyunk, nem fogom letagadni. Érezzük a felelősségünket. El lehet veszteni egy párharcot, a probléma az, ahogyan vesztettünk. Nem voltunk jók a második félidőben, fájdalmas volt az egész. Lépnünk kell egyet előre, még ha a lábak most nehezebbnek is tűnnek, de nincs erre jobb mód, mint legyűrni az előttünk álló feladatot.”

Coutinho

„Ne rohanjunk annyira előre, nincs még vége a szezonnak. Még lesz egy meccsünk egy trófeáért. A triplázásért mentünk, úgy érkeztünk meg májusra, hogy megvan erre a lehetőségünk, de ettől látványosan elestünk. Reméljük Coutinho is segíteni fog minket abban, hogy győzzünk.”

Luis Suárez

„Nem vagyok orvos, de tudom, hogy már egy ideje voltak problémái. Megvan a jelleme, hogy felálljon majd a sérülésből. De ha műteni kell, akkor műteni kell.”

Ahogy most érzi magát

„Úgy érzem magam, mint az ’A nagy szökés” című filmben Steve McQueen (aki egy német hadifogolytáborból próbált folyamatosan megszökni – a szerk.). Minden alkalommal, mikor megpróbálom, magánzárkába tesznek. Most megint elkaptak és megint ott vagyok… Le akarom játszani a holnapi meccset.”

Camp Nou és a közönsége

„A közönség mindig kimutathatja, amit érez, úgy, ahogy szeretné. Úgy gondolom, minden alkalommal, ha van egy bukkanó, az egy lehetőség mindenkinek [a javításra]. Mindannyiunkat megérintett ez a nagy vereség, de ez lesz az utolsó mérkőzés a stadionban idén és szerintem ez egy lehetőség arra, hogy segítsék majd a csapatot.”