Messiék nélkül kell a hozni a nehéznek tűnő kötelezőt

Osasuna - Barça

Szombat délután 17 órától az FC Barcelona az Osasuna vendégeként fog pályára lépni a spanyol bajnokság harmadik fordulójában. A katalánokra nehéz mérkőzés vár, de kötelező a győzelem a ligarajton elszenvedett vereség után. A Betis ellen már közönségszórakoztatóan játszott a csapat, most ez nem feltétlen várható Pamplónában.

Az Osusuna két fordulót követően egyelőre még veretlen a bajnokságban, amit szeretnének is minél tovább megtartani, habár a Barcelona ellen nem lesz könnyű dolguk várhatóan. Az Osasuna hazai mutatója még úgy is megsüvegelendő, hogy a másodosztályban játszottak az elmúlt években. Méghozzá azért, mert lassan másfél éve veretlenek a bajnokságban hazai pályán. Ennek a nagyszerű mutatónak kellene a végére pontot tennie a katalánoknak szombat délután. A hazaiak legnagyobb esélye a pontrúgásokban rejlik, hiszen rögzített szituációkban rendkívül erősek, erre mindenféleképpen figyelnie kell majd a Barçának.

Ami a katalánokat illeti, az első fordulóban a Bilbao otthonában elszenvedett vereség után sikerült múlthéten egy nagyszerű estét varázsolniuk a szurkolóknak, hiszen a Betis elleni 5-2-es győzelem során végre úgy játszott a csapat, ahogy az utóbbi időszakban nem sokszor. Az El Sadarban viszont nem igazán várható a sziporkázó játék. A védelem összeállítása szinte biztosan ugyanaz lesz, mint az első két fordulóban. A múltheti remek teljesítménye után minden bizonnyal ott lesz a középpályán Busquets és Sergi Roberto is, a harmadik posztot pedig valószínűleg De Jong fogja betölteni, hacsak az utóbbi időben hanyagolt Rakitic meg nem kapja a bizalmat. Elöl a Betis ellen duplázó Griezmann helye fix, már csak azért is, mert Messi, Suárez és Dembélé még mindig sérült, és nem is utaztak el a csapattal. A francia támadó mellé a múltheti mérkőzéshez hasonlóan Carles Pérez és Rafinha csatlakozhat, hiszen legutóbb éltek a lehetőséggel.

A Barcelonának résen kell lennie, az Osasuna vendégeként sosem könnyű nyerni, de most még Messiék nélkül is muszáj lesz, ha nem akar lemaradni már a pontvadászat legelején az éllovas Atlético Madrid mögött.

Osasuna – FC Barcelona:
Reyno de Navarra Stadion, Pamplona
17.00
Vezeti: Munuera J.
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

FC Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, De Jong, S. Roberto – C. Pérez, Griezmann, Rafinha.

Osasuna: Martínez – Vidal, García, Hernández, Estupinán – Brasanac, Sanjurjo – Torres, Moncayola, Ibánez – Avila.