Újabb pontvesztés: Osasuna-Barça 2-2

Ansu Fati és Arthur is első góljukat szerezték Barça színekben

A LaLiga harmadik fordulójában lejátszott Osasuna-Barcelona mérkőzés a hazaiak számára kezdődött jobban, a piros-kékben játszó Osasuna szerezte meg a vezetést a hatodik percben. Az első félidő további része nem hozott változást az eredményben és a játék sem volt kifejezettem élvezhető. A második játékrészre felpörgött a Barcelona, Valverde cseréi nagyszerűen szálltak be a mérkőzésbe, először a 16 éves Ansu Fati egyenlített az 50. percben, majd szűk negyed óra múlva Arthur már vezetést is megszerezte a Barça számára. A 80. percig úgy tűnt ez maradhat a végeredmény, a kisebb helyzeteket vagy elrontották a csapatok vagy a kapusok végezték jól a munkájukat. Ekkor azonban büntetőhöz jutott az Osasuna Piqué kezezése után, melyet ki is használtak és ezzel beállították a 2-2-es végeredményt. Helyzetek adódtak még a csapatok előtt, de egyik együttes sem tudott élni a kínálkozó lehetőségekkel.

A pamplonai mérkőzésen az Osasuna kezdett jobban, a navarrai csapat magabiztosan kezdte a mérkőzést és már az első perctől gondot okozott a Barcelonának. A hazaiak az első öt percben két szögletet is elvégezhettek, hat perc játék után pedig a vezetést is megszerezték. Jordi Alba hibája után Llamas Brandon bal oldalról középre tekert labdája szállt át a Barça eltolódott védelmén, melyet Roberto Torres használt ki és öt méterről ter Stegen feje mellett belsőzött a hálóba. A vezetés megszerzése után is agresszív maradt az Osasuna, magasan megkezdték a védekezést és megnehezítették a Barça számára a labdakihozatalokat. A katalánok akadozó játékát a hazaiakon kívül a szokatlanul sok pontatlanság sem segítette.

Egészen a félidő feléig kellett várni az első Barça lehetőségnek is elfogultsággal nevezhető pillanatig, először egy távoli lövésbe állt bele egy hazai védő, majd pár másodperccel később egy bal oldali beadást tisztázott szögletre a védelem. A nagy meleg miatt a mérkőzés 30. percében ivószünetet rendelt el Munuera játékvezető és lehetett arra számítani, hogy a pihenő alatt Ernesto Valverde ellátja pár jó tanáccsal az övéit, de nagy változás ezután sem állt be a mérkőzésen. Az első félidő vége felé a mérkőzés beállt a megszokott mederbe, a Barça felállt védelem ellen passzolgatta a labdát, különösebb siker nélkül. A nyáron igazolt, egy fordulóval ezelőtt vezérré előlépő és két gólt szerző Griezmann az első félidőben nem mutatta az egy héttel ezelőtti formáját, elszigetelten játszott.

Az első félidő hosszabbításában Alba tört be a 16-oson belülre, ahol elesett, Munuera játékvezető azonban a VAR-ra támaszkodva jogosan nem ítélt büntetőt.

A második félidő legelején cserélt Valverde, Ansu Fati érkezett Semedo helyére. A fiatal szélső a múltheti debütálása után az 50. percben egy nagyszerű Carles Pérez beadás után korát meghazudtoló magabiztossággal fejelte a hálóba a labdát, ezzel megszerezve első gólját a katalánok felnőttcsapatában. Fati ezzel a Barcelona legfiatalabb, míg a LaLiga történetének harmadik legfiatalabb gólszerzője lett. A Barça játéka egyértelműen feljavult az első félidőhöz képest és a mérkőzés is sokkal élénkebb lett, helyzeteket és lövéseket jegyezhetünk fel mindkét kapu előtt.

A 64. minutumban Busquets labdaszerzése után Carles Pérez a második gólpasszát is kiosztotta a nemrég beállt Arthurnak, aki szép összjáték és szép csel után lőtte a hosszúba a labdát. Arthur is első gólját szerezte a Barcelona játékosaként. Sokáig úgy tűnt, hogy a csereemberek szállítják a győzelmet a katalán sztárcsapatnak, a 80. percben azonban Piqué a 16-oson belül kézzel ért egy középre húzott labdához, melyért a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est az első gólt is jegyző Roberto Torres értékesítette és változtatta ismét döntetlenre a mérkőzés állását. Ez a gól történelmi találat az Osasuna életében, ez volt a csapat 1500-ik gólja az élvonalban.

A hátralevő percekben nyomott a Barcelona, próbálta megszerezni a harmadik, minden bizonnyal győztes találatot. Ehhez Carles Pérez állt a legközelebb, de Arthur nagyszerű passza után elbizonytalankodta, ezzel pedig elherdálta az előtte adódó lehetőséget. A mérkőzés így 2-2-es döntetlennel ért véget, a Barcelona az eddig lejátszott három bajnoki mérkőzésen 1-1 győzelmet, döntetlent és vereséget tud felmutatni.

Osasuna – FC Barcelona: 2-2
Pamplona, Reyno de Navarra Stadion
16.742 néző
Vezette: Munuera J.

FC Barcelona: ter Stegen – Semedo (Ansu Fati, 46. perc), Piqué, Lenglet, Alba – Sergi Roberto, Busquets, de Jong (Vidal, 82. Perc) – Carles Pérez, Griezmann, Rafina (Arthur, 53. perc).
Osasuna: Ruben – Vidal, Aridane, Garcia, Estupinan – Torres, Oier, Merida (Moncayola, 71. perc), Garcia (Ibanez, 65. perc) – Avila, Llamas (Villar, 78. perc).

Gólok: Torres (6′; 81′-büntető); Ansu Fati (50′), Arthur (64′)