Valverde: „Megnyerhettük volna a meccset”

Nem kommentálta Rakitic mellőzését

A Barcelona vezetőedzője az Osasuna elleni döntetlen után egyértelműen csalódottan állt a sajtó mikrofonjai elé és ugyan elismerte, hogy csapata az első félidőben nem játszott jól, a második félidővel elégedett volt és szerinte a győzelem is meg lehetett volna. Rakitic mellőzését nem kommentálta, Ansu Fati miatt pedig érthetően boldog volt.

 

 

A mérkőzés lefolyása

„Az első félidőben nem voltunk elég pontosak, de a második félidő rendben volt és előnybe kerültünk. Amikor visszajöttünk a meccsbe, megnyugodtunk, növelhettük is volna az előnyt, de ott volt egy abszurd játék, egy tizenegyes… Kár érte, mert megnyerhettük volna.”

Az első félidő

„Nem játszottunk jól az első játékrészben, szörnyen rosszak voltunk, hibáztunk, ők pedig nagyon erősen kezdtek. Nehezen érkeztünk a 16-oson belül, és alig alakítottunk ki helyzetet, nem tudtunk veszélyesek lenni, hibáztunk az utolsó métereken. Nem engedhetjük meg, hogy így kicsússzon a kezünk közül egy meccs.”

A második félidei változtatások

„Változtatnunk kellett, muszáj volt, mert nem tudtuk áttörni őket. Nem volt erőnk és lehetőségek nélkül nyilván nem tudsz nyerni.”

Rakitic tavaly alapember volt

„Mit szeretnétek, hogy mondjak? Tavaly ő játszott és Semedo volt a padon. Több opciónk van [a csapat összeállítására]. Az összeállítás mindig jó kérdés, de bárki játszhat. Nem az átigazolási időszak miatt nem játszott.”

Ansu Fati, 16 évesen a klub legfiatalabb gólszerzője lett

„Ő egy olyan támadó, aki le tudja venni az ellenfelet, jól fejezi be a támadásokat, ahogy a gólnál is megmutatta. Úgy gondoltuk, hogy hiányzott a szikra a csapatból, amikor behoztuk. Még fiatal játékos, de rengeteg dologban jó már: cselezés, önbizalom, az ellenfél hátrébb kényszerítése. Akkor állt be, amikor vesztésre álltunk, egy kemény stadionban és remekül szállt be a meccsbe.”