Valverde: „A legfontosabb, hogy újra nyertünk”

Messit csak óvatosságból cserélte le, Fatit dicsérte

A hétvégi vereség után a Villarreal ellen hazai pályán már újra a szebbik arcát mutatta a csapat és a megszerzett három pont fontosságát Valverde is kiemelte a mérkőzés után. Emellett elmondta, Messit egyelőre csak elővigyázatosságból cserélte le, elvileg nincs komolyabb sérülése, Griezmannt és Fatit dicsérte, Suárezt pedig megvédte a gyengébb játéka ellenére is.

 

 

A mérkőzésről

„A legfontosabb, hogy győztünk, nekünk mindig nyernünk kell. Azt gondolom, jól játszunk otthon, de a mai meccs nehéz volt, fontos volt győznünk a Granda elleni vereség után.”

A ritmus hiányzik?

„Talán. Tizenöt perc után már 2-0 volt, jól kezdtünk, domináltunk, pedig három napja játszottunk legutóbb. Az első félidőben volt egy időszak, amikor fölénk nőttek, megvan a Villarrealban a képesség erre, Messi sérülésénél pedig mindenki megállt kicsit. Nem állítottuk meg őket, ez pedig bizonytalanságot szült.”

Messi sérülése

„Úgy tűnik, semmi komoly. Egyelőre egy apró sérülés lehet a combhajlítójában, elővigyázatosságból cseréltük le. Holnap kiderül, mennyire komoly.”

Griezmann

„Mikor megérkezett, már tudtuk, hogy több pozícióban is tud játszani elöl. Sokat dolgozik, játékban van, jó formában látom. Kicsit olyan most ő is, mint a csapat, jobb otthon, mint idegenben, de napról napra jobban integrálódik a csapatba.”

Ansi Fati

„Tudjuk, mit tud adni a csapatnak, frissességet is hoz, de csak fokozatosan szabad adagolni neki a perceket, nem szabad túl nagy felelősséget rakni rá, hanem hagyni kell, hogy a csaptattal együtt érjen.”

Suárez játéka és kifütyülése

„A teljes képet kell nézni. Luis is sérülés után játszik, még formába kell lendülnie, de tudjuk, mit tud adni a csapatnak. Tavaly is rengeteg kérdés jött vele kapcsolatban, de amikor formába lendült, sokat segített a csapatnak. Gólokat fog lőni és minden a helyére kerül.”

Dembélé állapota

„Nem tudom miért gondoljátok, hogy nincs rendben, remélem csak ti aggodalmaskodtok… Rendben befejezte a meccset.”

Arthur játéka

„Egy kicsit feljebb játszik, mint szokott. Jó szervezőkészsége van és jól érkezik, gólokat is szerez, pedig nem támadó. Idén nincsenek beilleszkedési problémái.”