„Itt lehetsz hétfőn a pokolban, pénteken pedig a mennyekben”

Erős Sevillára és nehéz mérkőzésre számít Valverde

Ernesto Valverde megtartotta a Sevilla elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A spanyol szakember dicsérte a Sevillát és nehéz mérkőzésre számít vasárnap a Camp Nouban. A mérkőzésen kívül szóba kerültek a sérültek és a nemrég sérülésből visszatérő játékosok is, ezen kívül kollégájáról, a csapat korábbi játékosáról, Víctor Valdésről is ejtett néhány szót.

Sevilla

„A Sevilla elleni mérkőzések mindig nehezek, a vasárnapi sem lesz kivétel. Jó csapatuk van, nagyon jól játszanak idegenben, eddig mindhárom mérkőzésüket megnyerték és a Madrid ellen elveszített találkozón is nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Fontos mérkőzés lesz a számunkra, hogy folytassuk a pontgyűjtést.”

Todibo

„Eltiltások és sérülések alkalmával jöhet el az ő ideje. Ő is egy opció, mint ahogy Araujo is, aki a B csapattól jött fel hozzánk edzeni.”

Todibo erősségei

“Nagyon erős és gyors játékos, de még konrollálnia kell az érzelmeit mérkőzés közben. Nem sokat játszott az utóbbi időben, de amikor pályára lépett megmutatta mire képes. Van még hova fejlődnie, de jó képességű játékos.”

Ansu Fati

„Tegnap már jól érezte magát, ma reggel is részt vett az edzésen, meglátjuk játszik-e vasárnap. Nagyon fiatal még, lesz ideje játszani a válogatottban.Amikor egy ilyen fiatal és ilyen képességű játékos csatlakozik a csapatodhoz, mindenki azt várja, hogy gyorsan ugorjon a ranglétrán.”

Víctor Valdés

“Nem tudok semmit sem mondani, sok korosztály van a csapataink között, nem vagyunk közvetlen kapcsolatban. Pont ezért nem tudom, hogy alakultak a dolgai.”

Suárez és Messi

“Teljesen felépültek, ez látszott a legutóbbi mérkőzésen. Az, hogy végig játszák-e a 90 percet, az majd kiderül. Van némi lemaradásuk a sérülések miatt, de a mérkőzésekkel formába fognak lendülni.”

Dembélé és Griezmann

“Mérkőzésről mérkőzésre változhat, hogy ki melyik pozícióban játszik, akár egyszerre is szerepelhetnek. Sok opciónk van, vasárnap meglátjuk melyikre esik a választás.”

A balhátvéd kérdés

“Kicsit furcsa, hogy nincs egy klasszikus bal oldali védőnk sem, de Sergi Roberto és Semedo is jól teljesítettek azon a poszton. Reméljük, hogy Alba hamarosan, akár már a következő mérkőzésen újra játékra kész lesz. Hamarosan Junior is felépül és akkor mindketten bevethetők lesznek.

Jordi Alba

“Nem kizárt a játéka. Már részben a csapattal edzett, meglátjuk, hogyan halad a rehabilitációja.”

Válogatott szünet

„Örülünk ha sokan mennek a válogatottba, mert az azt jelenti, hogy nagyszerű játékosaink vannak és senki sem sérült. Ha kevesebben mennek az sem baj, mert akkor jobban tudunk edzeni, és az elkövetkezendő két hétben nehéz meccseink lesznek, amikre szeretnék a lehető legjobban felkészülni.”

Rotáció a középpályán

„Több alternatívánk van a középpályára, ez egyértelmű. Az a célunk, hogy aki belép a középpályára új lendületet adjon a csapatnak. Arturo remekül lépett be az előző találkozón, örülök, hogy ilyen versenyhelyzet van a csapaton belül, ez jó dolog.”

A Granada óta felfelé

„Itt lehetsz hétfőn a pokolban, pénteken pedig a mennyekben, és fordítva is. Jól vagyunk, jó sorozatot tudhatunk magunk mögött és így akarunk kiállni a Sevilla ellen.”