Valverde: „Lemondás? Nem gondolkozom rajta…”

Nem lát hozzáállásbeli problémát | A Levante "nagyszerű második félidőt" produkált

Ernesto Valverde vezetőedzőnek több részlet sem tetszett a Levante elleni vereségből (3-1), de egyrészt ő is hangsúlyozta, hogy a Levante egy kiváló ellenfél, másrészt pedig különösebb okot nem nevezett meg a gyengébb teljesítményre a strukturális hiányosságokon túl. Újságírói kérdésre válaszolva a tréner elárulta, hogy nem gondolkozik a lemondáson. 

„Nem kontrolláltuk a meccset. Habár úgy tűnt, hogy bármikor gólt szerezhetünk, de a második játékrészben nem domináltunk és nem teremtettünk veszélyt. A különbség azonban még minimális volt, így mentünk előre, ám a harmadik góljuk nagyon megfogott minket. A második gólunk nagyon jókor jött volna, de visszavonták, ami azt jelentette, hogy ezen a meccsen már nincs visszaút a számunkra. El kell fogadni a vereséget, és el kell gondolkozni azon, mit nem csináltunk jól.”

 

 

A meccskép

Vissza akartunk jönni a mérkőzésbe 3-1-nél, ám hiányzott a szervezettség ahhoz, hogy veszélyesek legyünk a kapujuk előtt. Nyílt mérkőzés volt, de egy percig sem gondoltuk, hogy vége. Egyszerűen hiányzott a szerkezet ahhoz, hogy előre menjünk. Ez sajnos ma ilyen volt.”

A játékosok nem reagálnak? Gondolkozik a lemondáson? 

Szerintem a játékosok igyekeztek javítani a helyzeten, a második kérdéssel kapcsolatosan pedig az a válaszom, hogy természetesen nem gondolkozom a lemondáson. Ez egy vereség.

Dembélé

„Nem sérült, én döntöttem így, mert ugyanazokkal akartam pályára lépni, mint az elmúlt meccseken. Lesznek még mérkőzések, ahol játszhat majd.”

Hibák

„Ki kell javítanunk azokat a hibákat, amiket kielemzünk majd. Ha tartjuk az ikszet, akkor lett volna még esélyünk a győzelemre, de nem igazán kezdtük jól a második félidőt… A jövőben sokkal kezdeményezőbben kell fellépnünk, hogy még több gólt szerezzünk, hiszen így le tudnánk zárni a meccseinket.”