A VAR segít, de nem mindig

Piqué lerántása büntetőt érdemelt volna, ha következetes marad a játékvezetés

Amint az ismeretes, az FC Barcelona 2-2-es döntetlent játszott szombat délután a Real Sociedad otthonában, de könnyen alakulhatott volna máshogy is az eredmény, ha a mérkőzés legvégén Piqué lerántását megnézik a VAR-szobában, és szólnak a játékvezetőnek, hogy megtekintésre érdemes szituáció történt a tizenhatoson belül.

Busquets visszahúzta Llorentét a találkozó 10. percében a kapu előtt, az esetet közvetlen közelről látta a bíró, és úgy ítélte meg, hogy ez büntetőt ér, amit értékesített is Oyarzabal. Habár ilyen párharc több is van egy meccsen szögleteknél, tehát közel sem mondható egyértelmű tizenegyesnek, de lehet mondani olyan érvet rá, ami miatt adható a büntető.

A meccs hosszabbításában azonban hasonló eset történt, talán még nagyobb szabálytalanság is, de mégis néma maradt a síp. Iturralde González madridi visszavonult bíróként így reagált a történtekre:

A játékvezető látta az első esetet, és büntetőt ítélt. A másodiknál nem látta a mezhúzást, mert a játékosok takarták a látószöget. Miután az első mezhúzásért tizenegyest adott, figyelmeztetnie kell a VAR-nak, hogy nem látta a másodikat. Ha te vagy a VAR-szobában, akkor tudod, hogy lehetetlen látni az esetet a játékosok testhelyzete miatt, ezért figyelmeztetned kell a játékvezetőt, és el kell mondanod neki, hogy volt egy másik mezhúzás, amit nem látott. Meg kell adnod neki a lehetőséget, hogy megnézze a szituációt, mert lehetetlen volt látni a játékosok testhelyzete miatt.

Nem tudod, mit tegyél a karácsonyfa alá? Segítünk a választásban – Barçás ajándékötletek az Eurobarca shopjában!