Jobb volt a Sociedad – a számok alapján mindenképpen

Jobb passz százalék és nagyobb labdabirtoklás a hazai oldalon

Nem játszott igazán jól a Barcelona a Real Sociedad vendégeként, és ugyan szerencséje sem volt például a csapatnak a 11-essekkel vagy ter Stegennek a hazai egyenlítés előtt, a mérkőzés statisztikái sokatmondóak Messiék teljesítménye kapcsán: támadásban sokkal jobbak voltak a Sociedad játékosai és a végeredmény igazából sokkal rosszabb is lehetett volna… 

Bár a Barcelona játéka Ernesto Valverde alatt sokkal jobban alkalmazkodik az aktuális ellenfélhez és körülményekhez, az azért a mai napig kevésbé megszokott dolog, hogy labdabirtoklásban és passz pontosságban egyszerre a csapat fölé nőjön az ellenfele. A Real Sociedad elleni bajnokira viszont ez sajnos igaz volt: a baszkok nem csak jól játszottak, hanem többet domináltak a mérkőzésen, mint a Barcelona. A Sociedadnál több mint 53%-ban volt a labda, a passzaik pedig 88%-ban találtak embert – a katalánok ezzel szemben mindkettő mutató tekintetében alul maradtak. De nem csak ebben: a hazaiaknak több szögletük volt és több mint kétszer többször lőttek kapu felé, igaz, a kaput csak 5-ször találták el, így emiatt már a Barça védelmét is kicsit dicsérni.

A Barcelona idegenbeli győzelmi mutatója a döntetlennel újra 50% alá esett – 9 meccsből csak 4-et nyertek meg, így néhány jobb találkozó után most megint azon kell gondolkozni, mire lesz elég a csapat idei rapszodikus teljesítménye. A szerdai Real Madrid elleni Klasszikussal valószínűleg közelebb kerülünk a válaszhoz.

***

Frissítettük a készletet – nézd meg, miket hoztunk nektek!