„Nagyon izgatott vagyok az első Clásico előtt”

Frenkie első Cásicója jöhet szerdán

Frenkie de Jong szerda este az első El Clásicóján léphet pályára. A holland középpályás tavaly már játszott a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligájában, még az Ajax játékosaként. A Camp Nouban megrendezendő mérkőzés előtt Frenkie a klub hivatalos médiacsatornájának beszélt a tapasztalatairól és az érzéseiről.

Az első Clásico

„Tavaly játszottam már a Real ellen az Ajax-al, de ez egy másik mérkőzés, egy másik csapatban léphetek pályára. Izgulok az első Clásicóm előtt, az előzőket mindig néztem a TV-ben, a kedvencem az 5-0-s siker a Camp Nouban. A Real ellen játszani minidg különleges, ráadásul szerdán a családom is a stadionban lesz és biztos vagyok benne, hogy egy különleges hangulatú élményben lesz részük.”

A mérkőzés

„A világ két legjobb csapata fog megküzdeni a pályán. Megpróbáljuk kézben tartani a meccset, ugyanúgy fogunk pályára lépni, mint bármelyik másik találkozón. Arra fogunk törekedni, hogy mi birtokoljuk többet a labdát, sok helyzetet szeretnénk kialakítani és ezzel a közönségünket is szeretnénk kiszolgálni. Nagyon szoros a bajnokság, de ez jó, mert így sokkal izgalmasabb is.”

A Real ellen az Ajax-al

„Különleges meccs volt, talán a Bernabeuban játszottuk a legjobb mérkőzésünket. 4-1-re győztük le a Real Madridot az otthonukban, ezzel kiejtettük őket a Bajnokok Ligájából. Nagyszerű mérkőzést játszottunk, élveztük a focit, nagyon jó emlékként él bennem.”

A holland klasszikus

„Hollandiában nekünk is megvan a magunk klasszikusa, melyet az Ajax játszik a Feyenord együttesével. Annak a meccsnek kisebb az ázsiója, mint a spanyolországinak, de Hollandiában mindenki arról a meccsről beszél. A hangulat másabb, mint akármelyik másik bajnokin, szinte tapintani lehet a feszültséget. Minden játékos az ilyen meccsekért, az ilyen pillanatokért él.”

Győzelem a Dortmund és az Atletico ellen

„Ezek a győzelmek hozzásegítenek, hogy csapatként fejlődjünk. Mindkét mérkőzés nehéz volt, de ha győzöl önbizalmat szerzel, ha pedig még jó játék is párosul mellé az még rátesz egy lapáttal. Minden meccsen egyre jobban játszunk, a csapat szépen fejlődik, de tudunk ennél jobb teljesítményt is nyújtani.”

A Camp Nou erőd

„Sokat segít nekünk, hogy itt játszhatunk és ezt tudják az ellenfeleink is. Tudják, hogy ez Európa legnagyobb stadionja. Ebben a szezonban is jó teljesítményt nyújtunk házigazdaként, remélem folytatjuk a győztes meccsek sorát és sok gólt lövünk a szurkolóink örömére.”

Messi és Suárez

„Mindenki tudja milyen fontos számunkra Messi, ő a legjobb és nem meglepő, ha egy meccsen három gólt szerez. Minden csapat ideges, ha ellene kell pályára lépni, hasonló esetben én is az lennék.”

„Suáreznek nagyszerű szezonja van, gyönyörű gólokat szerez. Tavaly mesterhármast jegyezett a Real ellen, örülnék ha idén is így tenne.

Különbséget a holland és a spanyol liga között

„Spanyolországban magasabb szinvonalú a labdarúgás, például a legtöbb csapat hátulról, a védőkkel kezdi meg a támadásépítést. Itt sokkal erősebbek a riválisok, mindenki a győzelemre törekszik, ami keményebbé teszi a ligát.”

„Az elején mindig van egy beilleszkedési folyamat, bárhova igazolsz is, de nagyon kellemesen és otthonosan éreztem magam a Barçában a legelejétől fogva. Mindenki sokat segített a beilleszkedésemben, még az emberek az utcán is. Ismertem már a város, többször töltöttem már itt a vakációmat, de a csapattársaim rengeteg helyet javasoltak, hogy hova menjek várost nézni, enni és ezzel sokat tettel azért, hogy otthon érezzem magam.”

Megérkezett a Camp Nou 3D puzzle prémium változata nagy méretben, LED-es stadionvilágítással. Korlátozott készlet, csapj le rá amíg van!