Setién: „Szükségünk van egy sokoldalú csatárra”

Az FC Barcelona vezetőedzője, Quique Setién kiemelte a Betis elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján: a csapatnak szüksége van egy csatárra, azaz igazolni kellene. Setién a mérkőzésről szólva elmondta, hogy nem mindennapos találkozó lesz ez személyes szinten, ami pedig a csapatot illeti, hisz a további javulásban. 

„Számomra és a szakmai stábom számára is különleges mérkőzés ez. Két szenzációs évet töltöttem Sevillában, egyedi jelentéssel bír tehát számomra a város és a klub. Jól ismerem a keretet, többé-kevésbé mindenkiről sok információm van. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindig kontrollálni tudjuk majd őket a mérkőzés folyamán. Noha az utóbbi eredményeik nem rózsásak, a Real Sociedad ellen nagy győzelmet arattak. Jó teljesítményt kell nyújtanunk.”

Egy középső támadó érkezik?

„Ha lehetséges, egy olyan csatárnak örülnék, aki mindegyik poszton bevethető elől. Ez persze nem könnyíti a helyzetet. Jelen pillanatban az átigazolási piac olyan, amilyen, ráadásul előtte még engedélyt is kell kapnunk, hogy igazolni tudjunk. Neveink már vannak, de nagyon sok a befolyásoló tényező… Nyilvánvalóan szükségünk van egy csatárra, valakinek jönnie kellene.”

 

 

A védelembe is kellene egy igazolás?

„Első körben megjegyzendő, hogy a B csapatból jó néhányan velünk edzettek, Araujo pedig utazik velünk Sevillába. Rajta kívül is vannak még azonban srácok, akik segíteni tudnak nekünk. Az első keret jelenleg 14 főt tesz ki. Alkalmazkodunk a helyzethez, és keressük a megoldásokat. Ennek ellenére a csatárkérdés sokkal fontosabb.”

Hogyan reagáltak a kiesésre?

„Mindenki ugyanazt gondolta. Pozitív következtetéseket tudtunk levonni a baszk meccsből, noha fájdalmas a vereség. A pozitívumokat észre kell venni, és előre kell nézni. Nincs idő önsajnálkozásra, mentálisan frissen kell felvenni a harcot a Betis ellen.”

Nehezebben megy a Camp Nou-n kívül

„Sok összetevője van ennek a történetnek, nekünk a szakmai részekre kell koncentrálni. Nem tudom megmondani, melyik tényező hány százalékban magyarázza a nehézségeket. Bizonyos időszakokban a dinamikák léteznek, és nehéz őket megváltoztatni. Bilbaoban már az ötödik percben gólt lőhettünk volna, de nem sikerült. Jó meccset játszottunk, de kiestünk. Ezzel szemben ők a végén betaláltak egy olyan szituáció után, ami nem is volt egyértelmű gólhelyzet. Néha nincs logikus magyarázat a történtekre. Egy mindenesetre biztos: a lehető legkevesebb helyzetet szabad engedélyezni az ellenfélnek. Lépésről lépésre javulunk.”