Egy győzelemmel nyomás alá lehet helyezni a Realt

A jó formában lévő Getafe érkezik a Camp Nouba

Nehéz mérkőzésre számíthat a Barcelona szombaton, a LaLiga 24. fordulójában, ugyanis a jó formában lévő Getafe lesz Messiék vendége a Camp Nouban. Quique Setién irányítása alatt négyből három bajnokiját megnyerte a katalán csapat, és a sérülések ellenére is folytatni kell ezt a jó sorozatot, amennyiben lőtávolon belül akarnak maradni a Real Madriddal szemben.

A Barcelona a kupabúcsú miatt hét közben nem kellett meccset játsszon, így csak a Getafe elleni felkészüléssel kellett foglalkozzon a katalán egyesület. Jól is jött ez az idő Setiénéknek, ugyanis a madridi kiscsapat kiváló szezont fut Pepe Bordalás irányítása alatt, a legutóbbi négy bajnokiját kapott gól nélkül nyerte meg, így a Real Madrid és a Barcelona után a harmadik pozíciót foglalja el a tabellán.

A két csapat egymás elleni mérlege egyértelmű Barcelona fölényt mutat, a legutóbbi 16 összecsapás 14 katalán győzelmet és két döntetlent hozott, ugyanakkor a Barça idei formája meglehetősen rapszodikus. Annak ellenére, hogy hazai pályán még veretlen a gránátvörös-kék gárda, a sok sérült és a jó formában levő vendégek elronthatják ezt a szép sormintát. A két csapat közül egyértelműen a Barcelonának van több és komolyabb hiányzója, Lenglet a Betis ellen kapott piros lapot, így eltiltott, Suaréz és Dembélé pedig hosszú időre kidőlt, érdekesség, hogy utóbbi pótlására a hírek szerint pont a Getafétól érkezhet játékos. A héten edzést kihagyó Umtiti és Semedo is megkapta az orvosi engedélyt, így mindketten bekerültek a keretbe, kérdés viszont, hogy szombaton kezdőként számol-e velük Setién. A madridiak két játékosukra nem számíthatnak, Damian Suaréz eltiltás, Filip Manojlovic pedig sérül miatt nem áll Bordalás rendelkezésre.

FC Barcelona – Getafe
Barcelona, Camp Nou
16:00
Vezeti: Guillermo Cuadra Fernández

Barcelona: ter Stegen – Semedo (Sergi Roberto), Piqué, Umtiti (Araujo), Alba – Busquets, De Jong, Arthur – Messi, Griezmann, Ansu Fati.

Getafe: Soria – Nyom, Etxeita, Dakonam, Oliveira – Jaosn, Maksimovic, Arambarri, Cucurella – Mata, Molina

Nagyon Barçás dekorációt szeretnél? Ennél az óriás címer falmatricánál keresve sem találsz jobbat 🙂