Nehezen hozott kötelező győzelem; 2-1 a Getafe ellen

Griezmann és Sergi Roberto góljára válaszolt Ángel

A spanyol bajnokság 24. fordulójában szombat délután a Getafe csapatát fogadta vendégül a Barcelona. A bajnoki tabella második és harmadik együttese játszott egymással, végül a végeredmény is egy szoros meccset mutatott. Az első félidőben úgy tűnt, sima győzelmet arat a Barça, hiszen kétgólos vezetéssel ért véget az első félidő, miután Griezmann és Sergi Roberto is betalált. Aztán a második félidőben Ángel szépített, és a végén még izgulni is kellett, de sikerült otthon tartania a három pontot Messiéknek.

Quiquie Setién volt csapata, a Betis elleni legutóbbi siker után fogadta vendégül a Barcelona a Getafét. Miután a Király Kupából már kiesett a katalán csapat, hétközben nem volt mérkőzésük, így egy hetes pihenője volt a játékosoknak. Setién így a lehető legerősebb csapattal állt ki a Getafe ellen. Semedo még nem volt 100%-os, Lenglet pedig eltiltás miatt nem ülhetett le még a kispadra sem.

A mérkőzés első félidejének első felében tompának tűnt a hazaiak játéka, a Getafe pedig több kontárból is veszélyeztetni tudott. Sajnálatos módon már a 22. percben cserélnie kellett a Barçának, miután egy ártalmatlan mozdulatnál meghúzódott Jordi Alba, a helyére Junior Firpo állt be. Két percre rá egy szöglet után lőtt gólt egy kipattanóból Nyom, de a VAR segítségével érvénytelenítették a találatot, mert Umtitit ellen követett el szabálytalanságot a Getafe játékosa. Ez után jött a Barça-henger: felgyorsult a hazaiak játéka, ami meg is hozta az eredményét. A 33. percben Messi zseniális kiugratását értékesítette Griezmann egy finom mozdulattal. Pár perccel később Firpo adta be laposan a labdát, ami Sergi Robertót találta meg, aki ballal lőtte ki a rövid alsót, 2-0! A félidő végén volt még egy veszélyes Messi-szabadrúgás, de elkerülte a kaput a lövése, így kétgólos hazai vezetéssel mentek be az öltözőbe a csapatok.

A második játékrész első felében nem történt fontosabb esemény a pályán. A 66. percben viszont a csereként beálló Ángel szerzett gólt, miután egy beadást követően lőtt a rövid alsóba kapásból. A csatár nem kifejezetten mutatott gólörömöt, talán már tudja, hogy napokon belül a Barcelona játékosa lehet. A szépítés után vérszemet kapott a Getafe, jöttek a kisebb-nagyobb lehetőségek. Egy beadás után célba vették Ter Stegen kapuját, de a német hálóőr hatalmas bravúrral szedte ki a labdát a gólvonalról, így megmentette a csapatát az egyenlítéstől. A hosszabbításban még Messi volt az, aki veszélyeztetett: a tizenhatos vonaláról próbálta a hosszú sarokba tekerni a labdát, de kissé elkerülte végül a kaput a lövése, így maradt a 2-1, ami a végeredmény is lett.

Tehát nagy nehezen, de hozta a kötelező győzelmet a Barça, így tapad a riváliásra, a Real Madridra. Folytatás egy hét múlva az Eibar ellen, majd folytatódnak a párharcok a Bajnokok Ligájában is.

FC Barcelona – Getafe CF 2-1 (2-0)

Camp Nou, Barcelona

Vezette: Cuadra G.

Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto, Piqué, Umtiti, Alba (Firpo 22′) – Busquets, De Jong, Arthur (Rakitic 75′)- Griezmann, Messi, Fati  (Vidal 86′).

Getafe: Soria – Nyom, Dakonam, Etxeita, Miramontes (Kenedy 52′) – Etebo (Ndiaye 67′), Arambarri, Maksimovic, Cucurella – Molina (Ángel 52′), Mata.