Lenglet gólja és más semmi: 0-1

A Leonesa végig meccsben volt | A Barcelonának két kaput eltaláló lövése volt az egész meccsen

Az FC Barcelona együttese az odavágón 1-0 arányban legyőzte a harmadosztályú Cultural Leonesa gárdáját a Király Kupa legjobb 32 csapata között a francia Clement Lenglet hosszabbításban szerzett találatával. A katalán csapat az egész találkozón vérszegény teljesítményt nyújtott, ám a végig fegyelmezetten, agresszívan és sokszor a sportszerűség határát átlépő hazai gárda nem tudott túljárni Cillessen eszén, így a Barça a végén a győztes gólt szerezhette meg. 

Szeretnéd a család hölgy tagjait is Barçás cuccokba öltöztetni? Elegáns, szép, nőies, ezeket is megtalálod az EuroBarça Shopban! 

Mindent elmond az összecsapásról, hogy a Barcelona az egész mérkőzés folyamán nem alakított ki egyetlen egy ziccert sem, mindössze két alkalommal találta el a kaput, abból az egyik Lenglet fejesgólja a hosszabbításban. Mindeközben a holland Cillessen kapusnak négyszer is közbe kellett avatkoznia, ráadásul nem egy alkalommal bravúr is kellett a hárításhoz. Ezek alapján akár dicsérni is lehetne a harmadosztályú gárdát, de a játékosok durvasága (23 elkövetett szabálytalanság) miatt ezt jó szívvel nehéz megtenni – nem véletlen, hogy az alapvetően nyugodt lelkületű Valverde is többször hevesen reklamált a játékvezetőnél.

Ami a katalánok kezdőcsapatát illeti, a védelem tengelyében a két fiatal, Chumi és Cuenca kezdtek, egyikük sem vallott szégyent, a bal oldalon Miranda, a jobb szélen pedig Semedo játszott. Utóbbi nem nyújtotta élete formáját, és noha tőle joggal lehetett volna azt várni, hogy a magabiztosságával megnyugtatja majd a fiatalokat, ebből semmi sem valósult meg. Az első félidő derekán a portugál például eladott egy labdát a saját tizenhatosának a környékén, Cillessennek kellett nagy bravúrral szögletre tolnia a kapura küldött lövést, ami után a holland szemrehányóan is nézett Semedóra, hogy tőle azért több kellene.

A középpályán a 10 hónapos sérülés után visszatérő Samper kezdett Busquets posztján, ám nem sokáig örülhetett a saját nevelésű futballista a játékperceknek, hiszen 32 perc elteltével le kellett cserélnie őt Valverde edzőnek sérülés miatt. A hírek szerint már eleve fájdalmakkal vállalta a mérkőzést a futballista, ám annyira játszani és bizonyítani akart, hogy vállalta a rizikót. A helyére Alena állt be, ami azt jelentette, hogy a chilei Vidal húzódott hátra a védők elé.

A középpályán ott volt még Denis Suárez is, aki próbálkozott ugyan, de nagyon sok hibával játszott. A támadósorban végre lehetőséget kapott a brazil Malcom és a saját nevelésű Munir, ám mindkettejüknél az volt a probléma, hogy egy-egy jó megoldásukra jutott egy ezen a szinten nem megengedhető hiba is. A francia Dembélé volt a harmadik támadó, aki a meccs folyamán szintén nem mutatott sokat, de végül a gólpassz az ő nevéhez fűződik, mivel ő tekerte mintaszerűen a játékszert Lenglet fejére.

A végén tehát nyertek a katalánok, és behúzták a kötelezőt, de Valverde edző továbbra sem lehet nyugodt, ha a cserepadhoz kell nyúlnia – főként a támadóktól és a középpályásoktól lehet joggal többet várni. A visszavágót december elején játsszák majd le a felek a Camp Nouban.

Cultural Leonesa – FC Barcelona: 0-1 ( 0-0 )
Estadio Reino de León, León
Vezette: Melero López
10.873 néző

Cultural: Palatsí, Saúl (José Alonso, 76′), Iván González, Vicente (Toño, 59′), Nicho, Jesús Bernal, Sergio Marcos, Liberto, Zelu (Hugo Rodríguez, 68′), Jorge Ortiz, Aridane.

FC Barcelona: Cillessen, Semedo, Chumi, Cuenca (Lenglet, 60′), Miranda, Samper (Aleñá, 32′), Arturo Vidal, Denis Suárez, Malcom (Arthur, 79′), Dembélé, Munir.

Gól: 0-1, Lenglet (91′).

Kiállítva: Sergio Marcos (94′).