Messi első helyet akart: 1-2

Garantált a csoportelsőség

Lionel Messinek ihletett napja volt Hollandiában, lőtt egy zseniális gólt, és adott egy gólpasszt Gerard Piquének. Ez elég is volt, a Barcelona 2-1-re nyert Eindhovenben a PSV ellen, mely nem játszott rosszul, időszakonként veszélyesebb is volt, de játékban azért érezhetően gyengébben teljesített, mint a katalán együttes. A Barcelona a sikerével garantáltan csoportelsőként jut a legjobb nyolc közé a BL-ben.

Intenzív játékot és sok helyzetet hozott a PSV és a Barcelona meccsének első félideje: inkább a Barcelona kezdeményezett, de a PSV legalább olyan veszélyesen, ha nem veszélyesebben futballozott. A hollandok ugyan nem tudták elvenni a játék irányítását a Barçától, de mezőnyben keményen küzdöttek a labdákért, és amint támadhattak, volt bőven veszély a próbálkozásaikban. Több kapufájuk volt, amikor már a védelem és Ter Stegen verve voltak, a Barcelona szerencséje, hogy ezekből nem kapott gólt. Gaston Pereiro állt talán a legközelebb a gólhoz, ám nem volt elég pontos.

Más részről persze igaz, hogy a sárga mezben játszó Barça is sokszor felért veszélyesen a kapu elé, Messi különösen aktív és gólra törő volt, Arturo Vidal szintén közel állt két alkalommal a gólhoz. Kényelmesen nem érezte magát a Barcelona a Philips Stadionban, és a kapufák miatt inkább örülhetett, hogy szünetre maradt a 0-0.

A pihenő után eleinte kicsit alacsonyabb tempóban folytatták a csapatok, de inkább a Barcelona kezdeményezett, és amikor egyszer sikerült igazán jól megindulnia Dembélének és Messinek, gól is lett a vége. Az argentin indította be a játékot, Dembélével gyorsult a támadás, majd miután Messi visszakapta a labdát, néhány gyors cselt követően nagy erővel lőtt a rövid sarokba. Látványos támadásvezetés és olyan, gól, amit így csak Messi tudott volna megoldani, mert a cseleket már nagyon kis területen kellett meghúznia.

Ez a találat megnyugtatta a Barcelonát, még inkább kezébe vette a játékot a katalán csapat, és 10 perccel később egy szabadrúgással sikerült biztosítani is a vezetést. Messi végzett el pontrúgást a tizenhatos előterében, a többség ívelésre számított, annak is indult de laposan, így Piqué még az előtt kapura tudta tenni azt, hogy eljutott volna a védőkhöz. A kapus ezúttal is tehetetlen volt, a Barcelona pedig bebiztosította a sikerét.

Ez még akkor is igaz, ha a PSV nem adta föl, Lozano révén előbb volt egy teljesen tiszta helyzete, amit a csatár a kapus kezébe lőtt, majd De Jong a 82. percben szép mozdulattal fejelt kapuba egy baloldalról érkező beadást. Picit elaludt a védelem mind a szélen, mind középen, és a sok helyzete után az biztos, hogy egy gólt legalább megérdemeltek a hollandok.

Az eredmény azonban már nem változott, a vége 1-2, ami azt jelenti, hogy a Barcelona biztosan csoportelső. A csoport második helyéért viszont még lesz harc, mert a Tottenham hazai pályán 1-0-ra győzött az Inter ellen.

PSV Eindhoven – FC Barcelona: 1-2 (0-0)
Eindhoven, Philips Stadion
34.000 néző
Vezette: Královec (cseh)

PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño, Rosario, Hendrix (Gutiérrez, 71′), Lozano, Pereiro (Malen, 71′), Bergwijn (Romero, 79′) és Luk de Jong

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Rakitic, Sergio Busquets, Vidal, Dembélé (Denis Suárez, 80′), Messi és Coutinho (Malcom, 69′)

*Szeretnél egy igazán egyedi Barçás pulóvert? Csak színt kell választanod, mert az anyaggal és a mintával biztosan ne lősz mellé!