A Sevilla a kiesés szélére sodorta a Barçát: 2-0

Nagy meccs kell a visszavágón

Eleinte működött Ernesto Valverde stabilitásra épülő rendhagyó kezdőcsapata, de a második félidőben a Sevilla nyomása góllá érett, és váltani képtelen volt a szerda esti Barcelona. Két gól előny a Sevillánál, idegenben lőtt gól nélkül a Barcelona, nagyon nehéz lesz fordítani a Camp Nouban.

Messi és Busquets a keretben sem voltak, míg Suárez, Coutinho, Alba és Dembélé a kezdőbe nem kerültek be. De ott a Barcelona tizenegyében négy középpályás: Rakitic, Arthur, Alena és Vidal, a védelemben Semedo játszott balbekket, Sergi Roberto pedig jobbot. A támadók a napokban igazolt Boateng és Malcom voltak. Összességében Valverde edző stabil csapatot akart összerakni, és ez sikerült is neki.

A Sevilla ugyan többet támadott, mint a Barça, és több helyzete is volt, de az első félidő nagy részében nehezére esett a saját játékát játszani, nem tudtak igazán felgyorsulni a támadások, nem működtek úgy a szélek, mint máskor. Semedo az esetek többségében jól tartotta Jesús Navas sebességét. Valverde mesteri terve akkor lett volna igazán mesteri, ha Malcom kihasználja a Barcelona egyetlen igazán nagy ziccerét, amit Arthur zseniális labdája hozott össze a Malcomnak, azonban ő miután már a kapus mellett is elvitte a labdát, az oldalhálóba lőtt.

A teljes képhez persze az is hozzá tartozik, hogy a másik oldalon elsősorban Ben Yeddernek szintén lett volna lehetősége, hogy vezetéshez juttassa a Sevillát, de vagy Cillessen védett jól, vagy ő hozott rossz döntést már gólhelyzetben.

A félidei 0-0 után is inkább a Sevilla volt a támadóbb felfogású, a Barcelona többször kényszerült védekezésre, és nem tudta tartósan magánál tartani a labdát. A helyzetek után pedig jött a gól is, az 58. percben Sarabia teljesen üresen érkezett a hosszú oldalon egy baloldali beadásra, és ugyan Cillessent zavarhatta a pont előtte keresztbe elfutó játékos, a gólt megadta a játékvezető.

Ebben a helyzetben már egyértelműen cserélnie kellett Valverdének, mert a Barçában nem volt elegendő átütőerő, és úgy ahogy van, egy az egyben le is cserélte Malcomot és Boatenget a tréner. Jött Suárez és Coutinho, utóbbi gyorsan ki is hagyott egy jókora lehetőséget a tizenhatosról, tiszta helyzetből.

A brazilnak meg lehetett volna a jó belépője, ez nem jött össze, az azonban már nagyobb baj volt, hogy a 76. percben fél percen belül másodszor adta el a labdát pontosan ugyanúgy, sarkazási kísérlettel és a másodikból már végigvezette a kontráját a Sevilla, majd Ben Yedder be is lőtte a második Sevillai gólt. Bár a kapott gólt elsősorban Coutinho idézte elő, azt is meg kell említeni, hogy ez a gól és az első találat is a Barcelona védelmének baloldaláról esett, Semedo helyéről – őt le is cserélte Albára a hajrára Valverde.

A Barcelona ebben a helyzetben sem tudta visszavenni a játék irányítását, csak egy-egy támadási próbálkozásra futotta, egyébként a Sevillában továbbra is megmaradt a gólveszély, bár gól a végéig már nem esett, és maradt a 2-0.

Az első félidő aránylag stabil játékát a folytatásban már nem tudta tartani a Barcelona, ebben nyilván benne volt az is, hogy a Sevilla lépésről lépésre növelni tudta a nyomást. Amikor pedig kellett volna, nem tudott váltani a katalán csapat: Suárez egyedül kevés volt, Coutinho pedig sajnos több kárt okozott, mint amennyit segített. Ilyen helyzetből a top csapattal is nehéz lesz a fordítás egy hét múlva, de nyilván nem is lehetetlen.

Sevilla FC – FC Barcelona: 2-0 (0-0)
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
38.403 néző
Vezette: Carlos del Cerro Grande

FC Barcelona: Cillessen – Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Semedo (Alba 79′) – Rakitic, Arthur, Vidal, Alena – Malcom (Coutinho 63′), Boateng (Suárez 63′).

Sevilla FC: Soriano; Mercado, Kjaer, Sergi Gómez; Navas (André Silva 71′), Sarabia (Franco Vázquez 67′), Banega, Amadou, Escudero (Arana 88′); Ben Yedder és Promes.

Gólok: Sarabia (58′), Ben Yedder (76′).