Ilyen egy szomorú győzelem: 2-0

Temetői hangulat a Camp Nouban

Szerény nézőszám, még szerényebb hangulat, langyos mérkőzés és egy szűk győzelem. Ez volt a Barcelona hazai búcsúja a szezontól néhány szóban összefoglalva a Getafe ellen. Az ellenfélnek sokkal fontosabb lett volna pontokat szereznie, de ez végül nem sikerült neki, a Barcelona pedig nem játszott nagyot – ez ebben a pillanatban nem is volt benne a pakliban -, de végül mégis nyerni tudott.

A Getafe megadta a bajnoknak járó tiszteletet, sorfallal fogadta a LaLiga idei legjobb csapatát, de ez sem hozta nagyon lázba a Camp Nout, mely alig tudott félháznál jobb statisztikát felmutatni. Nem túlzás, temetői hangulat uralkodott a stadionban, ahol általában emelt hangulatban várja és élvezi végig mindenki a meccseket. Messit így is éltette a közönség, Coutinhót így is fütyülte, a többiek nem kaptak füttyöt a drámai BL-kiesés miatt, de a történések sem annyira hozták lázba az embereket.

Persze olyan sok minden nem is volt, ami erre okot adott volna. A Barcelona bár irányította a játékot, olyan nagyon nem tudta megrémíteni a Getafét, mely aránylag simán tartotta magát a Camp Nouban. Aztán a szünet előtt egy szabadrúgást követően lecsorgó labda hozta a változást, Arturo Vidal volt a leggyorsabb, ő lőtt a hálóba. Ezt követően a második félidőben már ráadásul több helyzete volt a Barcelonának, a Getafe ekkor már hiába akart volna egyenlíteni, nem tudott. A hazai oldalon jöttek a helyzetek is – főleg Malcom és Messi révén, más kérdés, hogy David Soria kapus meccsben tartotta a Getafét.

Végül a második gól a meccs hajrájában született meg, egy Messihez visszapasszolt labdát Arambarri a saját kapujába lőtt közelről.

Így a vége 2-0, ami a Barcelonának teljesen mindegy, a Getafénak viszont kellemetlen eredmény a BL-reményeik tekintetében. Katalóniában a gyász még nem ért véget, több idő kell ahhoz, hogy mindenki fel tudja dolgozni és el is tudja fogadni azt, ami kedden történt.

FC Barcelona – Getafe: 2-0 (1-0)
Barcelona, Camp Nou
57.088 néző
Vezette: González González

FC Barcelona: Cillessen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Busquets, Arturo Vidal, Rakitic (Aleñá, 63′); Malcom (Semedo, 78′), Messi és Coutinho (Abel Ruiz, 68′).

Getafe: David Soria; Damián, Djene, Cabrera, Olivera; Foulquier (Samu Saiz, 75′), Maksimovic, Arrambarri, Gaku (Portillo, 46′); Jorge Molina, Ángel (Hugo Duro, 86′)

Gólok: Vidal (39′), Arambarri (öngól 89′)