Csillogás nélkül hozták a Gampert: 2-1

Suárez a legvégén villant, Messi nem játszott

A Barcelona nem játszott kivételes meccset az Arsenal ellen, de nyerni tudott a klub évente egyszer tartott gálameccsén az Arsenal ellen. Aubameyang góljával a londoniak vezettek az első félidő végén már, a Barça szerencsés öngóllal egyenlített, végül Luis Suárez a meccs utolsó percében nyerte meg a meccset.

Nem mi írjuk, Frenkie de Jong nyilatkozott így a Barcelona teljesítményéről a meccs után: „Nem játszottunk jó meccset, úgy gondolom, hogy gyorsabban kell járassunk a labdát, és jobbá kell tennünk a labdavesztéseket követő letámadásunkat is.” És talán a hollandnak igaza is van. A Barcelonából az elszántság ugyan nem hiányzott, de a megoldások igen. Lehet persze dicsérni is a játékosok közül sokakat, de a csapatjátékban még van bőven mit csiszolni. Más kérdés, hogy az Arsenal érezhetően előrébb tart a felkészülésében, hiszen Angliában már a jövő héten kezdődik is a bajnokság.

Kezdésnek illik pontosítani: Messi egyáltalán nem játszott, a meccs keretben sem volt, még ha a kispadra oda is ült. Akik viszont játszottak: nem először lehet leírni, és biztosan nem is utoljára. Riqui Puig lehet a La Masía újabb gyöngyszeme, aki nagyon sok mindent jól csinál, mindig aktív, és ami ehhez képest egyelőre aggasztó, hogy tétmeccseken alig-alig kapott eddig lehetőséget az első csapatban. Ő volt most is a Barcelona egyik legjobbja. Mellette a kiemelendők között volt de Jong, sok jó megoldása volt, sokat fog adni a csapatnak. Lehet dicsérni Semedót a jobb oldalról, a hajrában győztes gólt elérő, most is hajtó Suárezt, de aktív volt Dembélé és igyekezett többnyire középcsatár poszton Griezmann is.

Itt illik megállni egy pillanatra, Griezmann ugyanis 65 percet játszott középcsatárként, és nem ment jól neki, ez persze azon is múlhatott, hogy milyen csapatmunka működött mögötte. De veszélyt nem sokat teremtett, és alapvetően nem is ez a posztja. Kérdés, hogy már Messivel a csapatban mennyire erőlteti kilencesként Valverde, és mennyire gondolja úgy, hogy ők ketten megoszthatják a posztot Suárezzel. Mert Suárez most is bizonyított, pedig nem játszott sokat, és nem edz hosszú ideje a csapattal.

Illik elismerni, hogy Aubameyang gyönyörű gólt lőtt Özil labdája után – Alba lemaradt róla -, és azt is, hogy jókora mázli kellett az egyenlítő gólhoz is, ami nem egy hétköznapi öngól volt. Más részről az is tény, hogy a Barcelona többet tett, többet akart, mint az Arsenal, végül többet is ért el. De még bőven van munka a szezon kezdete előtt, egyelőre alakul az idei Barcelona.

FC Barcelona – Arsenal: 2-1
Barcelona, Camp Nou
98.812 néző
Vezette: Martínez Munuera

Barcelona: Neto; Semedo, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; De Jong, Rakitic, Riqui Puig; Carles Pérez, Dembélé és Griezmann. Csereként beálltak: Ter Stegen, Lenglet, Todibo, Sergio, Aleñá, Sergi Roberto, Rafinha, Suárez, Wagué, Miranda és Collado.

Arsenal: Leno; Maitland-Niles, Chambers, Sokratis, Monreal; Xhaka, Willock, Ozil, Mkhitaryan, Nelson és Aubameyang. Csereként beálltak: Guendouzi, Kolasinac, Saka, Martinelli, Ceballos, Torreira, Nketiah és Mustafi.