Nehéz kezdés, de végül győzelem. Barça – Inter 2-1

Suárez duplájával fordítottak a katalánok

Magabiztosan várhatta a Barcelona az Inter elleni Bajnokok Ligája mérkőzést, ugyanis a Camp Nouban ebben a szezonban eddig 100%-os a katalán csapat és Lionel Messi is visszatért sérülése után. Ennek ellenére az Inter kezdte jobban a mékőzést, már a második percben vezetést szereztek, melyet sikerült az 58. percig megőrizni. Ekkor Suárez egy szép mozdulattal egyenlített, majd a 84. percben szintén Suárez révén a vezetést és a győzelmet is megszerezte a Barcelona, és két meccs után 4 ponttal, a Dortmunddal holtversenyben vezeti az F jelzésű csoportot.

Izgalmasan kezdődött a Barça-Inter BL mérkőzés, ugyanis hiába lőtt már az első percben kapura a hazai csapat, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg a második perc végén. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Lautaro Martinezhez pattant Piquétől a labda, az argentin csatár pedig a hosszú sarokba lőtte azt.

A gól után az Inter kicsit átadta a terepet a hazai csapatnak, de az első 15 percben nem tudott helyzetet felmutatni a Barcelona. Ezt követően sikerült pár lehetőséget kidolgoznia a hazaiaknak, de sem Griezmann fejese, sem Busquets lövése nem nevezhető nagy gólhelyzetnek.

Az Inter egyértelműen kontrajátékra rendezkedett be, jól és szervezetten védekeztek, ebből pedig néhány húzással gyorsan és pontosan érkeztek meg a Barcelona kapujához, ebből több helyzetük is született, a legnagyobb a 37. percben, amikor Ter Stégen óriási bravúrjának köszönhetően nem nőtt az olaszok előnye. Míg az Inter szép számmal dolgozta ki a helyzeteit, a Barcelona erejéből csak távoli próbálkozásokra futotta, melyek közül egyik sem jelentett jelentett különösebb nehézséget Handanovic kapusnak. Az első félidő utolsó perceiben Messi próbálta bevenni a vendégek kapuját, de a nagyjából 30 méterről elvégzett szabadrúgása Handanvic kezei között landolt, így egy gólos vendég vezetéssel mehettek a csapatok a szünetre.

A szünetben egyik mester sem cserélt, ugyanaz a 22 játékos jött ki a második félidőre, akik a kezdő sípszónál is a pályán voltak.

A második félidő hatodik percében Messi végezhetett el szabadrúgást, de nem okozott nagy riadalmat, a sorfalról szögletre pattant. Ernesto Valverede az 52. percen nyúlt bele először a csapatba, Busquets helyére Vidal érkezett, és ez a csere új lendületet adott a Barça középpályájának és egyben az egész csapatnak. Vidal jól szállt be a mérkőzésbe, először egy lövést eresztett meg, ami lepattant az olasz védelemről, majd pár perccel később nagyszerűen tekerte Suárez lábára a labdát, aki 18 méterről egy félolló mozdulattal lőtte a hosszú sarokba a játékszert. 1-1!

A 66. percben francia helyett francia érkezett, Dembélé váltotta Griezmann-t és bár a szintén sérülésből visszatérő gall szélső sok hibával játszott életet vitt a Barça bal oldali támadásaiba.

A második félidőben kevésbé volt lüktető a játék, az Inter kevesebb kontrát tudott véghez vinni, a legveszélyesebbet a 84. percben vezették, melynek végén Lenglet lépett bele egy lövésbe. Ezt a kontrát és az Intre védelmének fellazulását Messi használta ki, aki előbb lecselezett néhány olasz védőt, majd nagyszerű labdát adott Suáreznek, aki egy ügyes átvétellel ki is cselezte Godínt, majd Handanovic mellett a kapuba gurította a labdát. 2-1!

A 89. percben Messi előtt adatott lehetőség, hogy növelje a különbséget a két együttes között, de a balról érkező beadást erőtlenül lőtte Handanovic kezébe. A mérkőzés bár nehezen indult, végül Barça győzelemmel zárult.

FC Barcelona-Internazionale
Camp Nou
Vezette: Skomina D

FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Robert, Piqué, Lenglet, Semedo; Arthur, De Jong, Busquets (Vidal, 53’); Messi, Suárez, Griezmann (Dembélé, 66’).
Internazionale: Handanovic; Godín, De Vrij, Skriniar; Candevra (D’Ambrosio, 71’), Barella, Brozovic, Sensi (Politano, 79’), Asamoah; Martinez, Sanchez (Gagliardini, 66’).

Gólok: Martinez (2 min.) illetve Suárez (58 min, 84 min.)