Nem tudtak javítani; Barça – Slavia: 0-0

Pontatlan Barça, bátor Slavia

Az FC Barcelona a Slavia Prahát fogadta vendégül kedd este a Camp Nou gyepén a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. A katalánok Arthur és Suárez nélkül vágtak neki a mérkőzésnek, valamint a második félidőben Jordi Alba hiányában, miután a hátvéd sérülés miatt nem tudott kifutni a pályára a térfélváltás után. Az előző párharchoz hasonlóan most is bátran játszott a cseh csapat, és habár akadt több nagy helyzet is a Barça, pontatlanok voltak, illetve a vendégek kapusa is bemutatott több bravúrt, így gólnélküli döntetlennel zárult a meccs, és nem mondhatni, hogy érdemtelenül szerzett volna pontot a Prága.

A Levante elleni csúfos vereséget követően itt volt a lehetőség a Barcelonának a javításra, amire előzetesen azt gondolhatta az ember, hogy a Slavia Praha ideális ellenfél. A katalánok kezdőcsapatában nagy meglepetések nem voltak, hiszen Arthur és Suárez kiesése után Vidal és Dembélé kapott lehetőséget a mérkőzés legelejétől.

Az összecsapás jól kezdte mindkét csapat: voltak lehetőségek itt is és ott is. Az első nagyobb helyzetre a 11. minutumig kellett várni. Piqué nagyszerű kiugratását követően Semedo találta magát a kapu előtt, és a rövid sarkot vette célba, azonban a csehek hálóőre lábbal hárítani tudott. A következő percekben nem történtek feljegyezhető történések. A 35. percben aztán Vidal remek passza után Messi indult meg a labdával, és megverte a védőjét, majd a tizenhatos vonaláról tüzelt, de a keresztlécről lepattant a lövése. Később a 43. percben két komoly katalán helyzet alakult ki. Előbb Messi szabadrúgását védte a csehek kapusa, majd a szöglet után Piqué fejesét hárította nagy bravúrral. Az utolsó lehetőség a Slaviáé volt: egy lepattanó után a vendégek támadó talált a kapuba, de hamar kiderült, hogy lesen tartózkodott, így érvénytelenítették a gólt. Az első félidő tehát gólnélküli döntetlennel végződött, és a csehek játékára nem lehetett panasz, tetszetősen tették-vették a labdát.

A második játékrészre Jordi Alba már nem jött ki: minden bizonnyal megsérülhett, így a helyét Sergi Roberto vette át. Éppen a becserélt hazai játékos került helyzetbe az 55. percben Dembélé nagyszerű belöbbölt labdáját követően. Spiccel vette célba a kaput, azonban ezt is védeni tudta a vendégek hálóőre. Öt perccel később már a kapuba találtak a katalánok Vidal személyében, aki Messi passza után vette be a csehek portáját, azonban les miatt érvénytelenítették a gólt, így maradt a 0-0. Valverde edző frissítéssel próbált javítani a játékon: Ansu Fati Dembélé helyett, Rakitic pedig Busquets helyett jött be a pályára. A pályára lépő Ansu Fati egyből meg is mutatta magát, miután Messinak adott hatalmas labdát külsővel, de úgy tűnt, ezen az estén nem lehet kifogni a Slavia kapusán, az argentin lövését is védte. Habár az utolsó percekben is veszélyeztettek a katalánok, sikerrel nem jártak, mert pontatlanok voltak a befejezéseknél, így 0-0-al zárult a mérkőzés, ahol megérdemelten szerzett pontot a prágai csapat.

A döntetlennek köszönhetően 8 ponttal áll a csoport élén a Barça, azonban ez azt is jelenti, hogy kiélezett mérkőzésekre számíthatnak a Dortmund és az Inter ellen, ami nem jó hír, hiszen pihentetni nem tud így Valverde edző.

FC Barcelona – Slavia Praha 0-0 (0-0)

Camp Nou, Barcelona

67.023 néző

FC Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba (S. Roberto 46′) – Busquets (Rakitic 68′), De Jong, Vidal – Dembélé (Fati 65′), Messi, Griezmann.

Slavia Praha: Kolar – Coufal, Kudela, Frydrych, Boril – Soucek, Traore (Tecl 57′) – Sevcik, Stanciu (Husbauer 63′), Olayinka – Masopust (Provod 82′).