Otthon, édes otthon: 3-1 a Dortmund ellen

A Barcelona simán megnyerte a csoport elsőség és a továbbjutás szempontjából döntő mérkőzését a Borussia Dortmund ellen a Bajnokok Ligájában. Ezzel a csoportkör utolsó meccse Milánóban már csak formaság lesz, mert már garantált az első hely.

Idén ősszel a Barcelona erősnek érzi magát a Camp Nouban, mert hogy erős is. A problémák nem a hazai lelátók előtt kezdődnek és mutatkoztak meg az elmúlt hónapokban, és az ilyen meccsek után mindenki azt hihette már sokszor, hogy itt minden rendben van, gond egy szál se, menni fognak a dolgok. Nos lehet, hogy még ez igaz lesz valamikor később a szezon folyamán, de most még alighanem korai lenne ezt kijelenteni.

Jótékonyan inkább csak annyit, hogy néhány napra a szurkolók elfelejthetik azokat a képeket, amelyekkel az idegenbeli meccsek folyamán találkozhattak eddig. És ami történt a Dortmund ellen:

Dembélé kezdett Suárez és Messi mellett, de az első félidő felénél újra megsérült, idén ez a hatodik (!) sérülése, az egyetlen pozitívum, hogy most nem a combja, hanem a bokája sérült meg. Jött aztán Griezmann, és vele volt teljes a támadósor.

Messi kivételesen benne volt a meccsben, minden megmozdulásában ott volt a győzni akarás, a dinamika és így a veszély is. Nem véletlen, hogy a 700. Barcelona-meccsén végül két gólpasszal és egy góllal zárt. Suárez az ő passzából szerzett vezetést fél óra elteltével, néhány perccel később pedig fordítva alakult a labda útja, Messi növelte az előnyt. Mindkét gól nagyon szép megoldások eredménye. A Dortmund nem igazán volt pályán, kivéve az első félidő első percét, amikor nagyot fogott Ter Stegen.

A második félidő a Barcelona kétgólos előnye után már inkább formaság volt, a Dortmundban nem volt elég erő, a Barcelona pedig nem hajtotta magát annyira. De Griezmannak nagyon hiányzott egy találat, ment is érte, az első ziccerét még elhibázta a baloldalon érkezve, de később már pontos volt. Neki azért is fontos most a gól, mert Dembélé sérülésével ő biztosan játszani fog az Atlético ellen a hétvégén, és nem mindegy, milyen előzmények után teszi ezt.

 

A Dortmund a hajrában Sancho révén szépített, Ter Stegen a második félidőben is bemutatott egy nagy bravúrt, a vége így 3-1 lett. A támadók, és különösen Messi mellett kiemelendő ezúttal is Ter Stegen, a védelemben Lenglet, a középpályáról pedig De Jong, aki szinte hibátlan passzteljesítményt mutatott fel, és kivételesen sokat dolgozott.

A Barcelona a BL-t tekintve már várhatja a tavaszt, de néhány nap múlva Madridban, a Wandában meg lehet mutatni, hogy nem csak otthon olyan erősek… De jó is lenne.

FC Barcelona – Borussia Dortmund: 3-1 (2-0)
Barcelona, Camp Nou
90.071 néző
Vezette: Turpin (francia)

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Umtiti, Lenglet, Junior; Rakitic (Vidal, 77′), Busquets, De Jong; Messi, Suárez (Wague, 91′) és Dembelé (Griezmann, 26′).

Borussia Dortmund: Burki; Piszczek (Zagadou, 75′), Akanji, Hummels, Schulz (Sancho, 46′); Weigl (Götze, 85′), Witsel, Brandt; Guerreiro, Achraf és Reus

Gólok: Suárez (29′), Messi (33′), Griezmann (67′), Sancho (77′).