A két csapat harcolt, Messi döntött: 1-0

Kivételesen értékes győzelem a Wandában

Rangadót nyert a Barcelona vasárnap este a Ligában, ráadásul idegenbeli rangadót nyert úgy, hogy még nem is játszott rosszul. Az őszi valósághoz képest ez óriási kijelentés, és óriási teljesítmény is, hiszen az Atléticót idegenben legyőzni attól függetlenül óriási teljesítmény, hogy ez hogyan sikerült.

A meccs összképéhez inkább illett egy döntetlen, ezt aligha lehet tagadni. Mindkét csapat akart, és mindkettő szerezhetett volna gólokat. A különbség Messi volt, aki Suárez segítségével a hajrában megnyerte a meccset a Barcelonának.

Az Atlético kezdett jobban, agresszívabban és főleg gólveszélyesebben, a Barcelonának az első húsz perc után volt csak beleszólása a meccsbe. Ter Stegen mint már sokszor, most is meccsben tartotta a társait, később azonban Messi is életre kelt, és adott gólpassz értékű labdát Rakiticnek. A szünet előtt Piqué fejese már Oblakot is verte, de a kapufa mentett a szlovén helyett.

A meccs izzott, volt benne lüktetés, lendület, győzni akarás mindkét oldalról, csak a helyzetek maradtak ki mindkét kapu előtt – a Barcelona pedig nagyon örülhetett, hogy az elejét megúszta kapott gól nélkül, mert ezt követően már minimum egyenlő felek harca folyt a pályán.

A második félidőre sem változott sokat a játék, dominált a nagy küzdelem, nem volt egyértelmű ura a meccsnek, mert mindkét csapat a maga eszközeivel ment a vezető gólért. Ez néha Atlético lehetőségeket, néha barcelonai helyzeteket eredményezett. A játékot talán inkább a Barcelona irányította, ez mellett szólt, a labdát is többet birtokolta, de a valamivel nagyobb helyzeteket viszont az Atlético alakította ki. A gól azonban csak nem jött, és ahogy múlt az idő, úgy alakult ki egyre kevesebb gólhelyzet – pedig azt egyáltalán nem lehetett mondani, hogy a két csapat nem akar gólt szerezni.

Aztán jött a 85. perc, Messi indult meg szabadabban az Atlético térfelén, befelé húzott, majd kisebb területen kényszerítőzött Suárezzel, és a tizenhatos előteréből, kicsit takarásból gyönyörűen csavart el a jobb alsó sarokba. Öt perccel a vége előtt jött a vezető gól, és végül ez lett a győztes gól is.

A Barcelona meg tudta nyerni ezt a kivételesen nehéz idegenbeli rangadót, és nem számít az, hogy Messi miatt nyerte meg, mert ettől függetlenül is minimum partiban volt az Atléticóval, ami az őszi idegenbeli teljesítményekhez képest egészen más produkció volt. Ezt kellene tudja fenn tartani a Barcelona, és akkor az éppenséggel hazai Clásicón is sokkal jobb esélyei lehetnek december 18-án.

Atlético Madrid – FC Barcelona: 1-0 (0-0)
Madrid, Wanda Metropolitano
64.226 néző
Vezette: Mateu Lahoz

Atlético: Oblak, Trippier, Felipe, Hermoso, Saúl, Correa (Lemar, 72′), Thomas, Herrera (Lodi, 86′), Koke, Joao Félix (Vitolo, 65′), és Morata.

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué (Umtiti, 82′), Lenglet, Junior, De Jong , Arthur (A. Vidal, 72′), Rakitic, Messi, Suárez és Griezmann

Gól: Messi (85′).