Domináltak is, és most nyertek is: 2-3

Bilbaoban a Király Kupában nem ért továbbjutást a jobb játék, Sevillában a Betis ellen azonban már igen. A Barcelona jobb volt idegenben is, mint a Betis, a második félidőben ura is volt a meccsnek, helyzetei voltak, és végül megérdemelten nyert is. Setiénnel érezhető fejlődés a Barça játékában, és talán időben az eredményeiben is, bár hibákból, gyenge pontokból továbbra is akad.

Érzelemgazdag első félidőt játszott egymással a négy középpályással, elől Messivel és Griezmannal felálló Barcelona és a rendkívül agresszív letámadással, előretoltan játszó Betis. Négy gól 45 perc alatt, és még több is lehetett volna, mert mindkét kapu előtt akadtak erre lehetőségek.

A Barcelona került hátrányba már az 5. percben, Lenglet egyértelmű kezezése büntetőt ért a Betisnek, ezt pedig Canales magabiztosan belőtte. Néhány perccel később egy remek támadás végén egyenlíteni tudott a katalán csapat. Frenkie de Jong hozta fel a labdát, a játék folytatódott, Messihez is eljutott, ő pedig kiválóan játszott előre a hollandhoz, aki mellel levette a játékszert és be is vágta.

Később újabb hibák sorozata vezetett a Betis második góljához: Vidal veszített labdát a labdakihozatal során, Semedo nem támadta Fekirt, Umtiti szintén, így a sevillai jött és jött előre, majd már a tizenhatoson belülről nagy gólt lőtt a hosszú sarokba. Szép kivitelezés, de tipikusan könnyen elkerülhető gól volt.

A Barcelona végig partiban volt a Betisszel, a leginkább talán éppen a szünet előtt szenvedett a hazaiak kemény letámadásától, de ekkor rámosolygott a szerencse. A szünet előtti utolsó játék során Messi ívelt előre egy szabadrúgást, a labda szerencsésen úgy pattant, hogy Busquets ziccerbe került, és estében be is lőtte – mintha csak Suárez csinálta volna.

A Betis végig nagyon mélyen, egész pályán letámadott, igencsak megnehezítve a labdakihozatalt, ugyanakkor ezzel sok-sok területet is hagyott maga mögött, amit a Barcelona nem tudott igazán kihasználni. A Barcelona főként saját hibái miatt került kétszer is hátrányba, egyrészről örülhetett, másrészről sajnálhatta a félidei 2-2-őt.

A második félidőben nem kezdett rosszul a Barcelona, egyértelműen veszélyesebb volt, Messi a maga szintjén ziccert hibázott egy közeli lövésnél, de a csapat védekezése gyenge lábakon áll. Hamar cserélt kettőt is Setién: jött Alba a baloldalra, Arthur pedig Vidal helyére.

A cserék biztosan nem tettek rosszat, mert a Barcelona dominanciája csak nőtt. Amíg az első félidőben egyenlő erők harca folyt a pályán, addig a meccsnek ebben a szakaszában már csak a Barcelona  támadott, és nem volt meddő a mezőnyfölénye. Messi természetesen sokat hozzátett az összképhez, de kellett hozzá a többiek mozgása és a játékok felépítése is. Messinek jó néhány lehetősége volt a gólszerzésre, neki nem jött össze, de egy általa elvégzett szabadrúgásból újfent sikerült.

Ezúttal is hosszan ívelt előre, Lenglet emelkedett a legjobban, a hulló falevél fejese a hosszú sarokba a tartott, de Joel kapusnak fognia kellett volna. A kapus a fejes pillanatában megcsúszott, ezért nem tudott védeni – az viszont valószínű, hogy a csúszás nem csak a véletlen műve volt, mivel nem olyan sokkal korábban hasonló helyzetben ugyanígy elcsúszott, csak akkor még Emerson mentett helyette, és akkor az a labda nem jutott el Griezmannhoz.

A Barcelona fordított, vezetett, és még emberelőnybe is került, mert Fekir egy buta szabálytalansággal begyűjtötte a második sárga lapját. Zöld útja lett volna a győzelemhez a Barcelonának emberelőnyben és gólelőnyben, de amennyire jó volt, hogy Lenglet fejelt egy gólt nem sokkal korábban, annyira rossz, hogy néhány perccel Fekir kiállítása után ő is kiállíttatta magát második sárga lappal. Szükségtelen, buta szabálytalanság volt Joaquínnel szemben.

Ezzel együtt a Barcelona kihúzta a hátralévő 10-15 percet kapott gól nélkül, és tulajdonképpen a saját kapuja előtt helyzet nélkül. A 4-2-re lett volna bőven esély a kitámadó Betisszel szemben de ezeket mind elszórakozták. Nagyon nehéz meccset nyert meg a Barcelona egy nagyon nehéz pályán, megérdemelten.

Real Betis – FC Barcelona: 2-3 (2-2)
Sevilla, Benito Villamarín
54.526 néző
Vezette: Sánchez Martínez

Betis: Joel, Emerson, Mandi, Bartra, Alex Moreno, William (Joaquín, 69′), Guido Rodríguez (Tello, 85′), Aleñá, Fekir, Canales és Borja Iglesias (Loren, 62′)

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Umtiti, Lenglet, Junior (Alba, 56′), Busquets, De Jong, Arturo Vidal (Arthur, 56′), Sergi Roberto, Messi és Griezmann (Rakitic, 88′)

Gólok: Canales (6’, tizenegyesből, De Jong (9’), Fekir (26’), Busquets (45+2’), Lenglet (72)