A Barça elakadt a sevillai falban

A meccs nagy részét uralta, de győzni nem tudott így sem a Barcelona a Ramón Sánchez Pizjuánban a LaLiga 30. fordulójában. Hiányzott egy kicsit több fantázia vagy kicsit több pontosság, hogy gólt is érjen az, hogy mezőnyben jobb volt a Barça. De ez az átütőerő nem került elő. Ez a Barcelona első pontvesztése a Liga folytatása óta, a hiba jelentőségét a következő eredmények válaszolják majd meg.

Jól kezdett a Barcelona Sevillában, és az első 25 percben uralta is a mérkőzést az üres Sánchez Pizjuánban. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a játék, és a Barça fölénye elillant, ettől függetlenül inkább volt pozitív az első játékrész, mint negatív. A katalán csapatban nem kezdett Griezmann, visszatért viszont a kezdő tizenegybe Luis Suárez, aki különösen a meccs elején nagyon aktív is volt. Messi és Braithwaite kezdhették még elől, a középpályán pedig Busquets előtt Rakitic és Vidal játszhattak.

A Barcelona erőssége főként a hatékony letámadás és labdaszerzések voltak, jó értelemben vett agresszivitással sikerült alaposan megfogni a Sevillát, és sokszor már az ellenfél térfelén labdát szerezni. A Barcelona összeszedett, jól szervezett, gyors volt, minden adott lett volna ahhoz, hogy a megszerzett labdákból helyzeteket alakítson ki és gólokat is lőjön.

Ez azonban már nem ment úgy, mint kellett volna. Hiába volt esély gyors támadásokat vezetni, ezekből nem sikerült ziccerekig eljutni. Jóval veszélyesebb volt Messi egyik szabadrúgása, amit Koundé fejelt ki a kapu torkából – igaz, Vaclik kapus is követte. A Barça talán leginkább a pontosabb utolsó passzok hiányát szenvedte meg, és a frissítő szünet sem jött jókor. Az átütőerő mindenesetre nagyon nem jött elő, ezért nem is változott az eredmény.

A második félidő elején már inkább a Sevilla dominált és volt veszélyes, jó néhány gólt ígérő helyzetet kidolgozott. A játékrész első 15 percben Messiék előtt nem is nagyon akadt ígéretes támadás, ezek a Sevilla percei voltak, de vagy Ter Stegen vagy a szerencse megoldotta a problémákat. Idővel aztán újra feljött a Barcelona és visszavette a játék irányítását. Újra sokszor sikerült labdákat szerezni, és így jóval többször indítani támadást, de ezúttal is ott akadtak el a támadások, mint az első félidőben, az utolsó passzoknál, vagy még ott sem. A támadóknak nem sikerült olyan ziccert teremteni, ami egy támadás befejezése lett volna, így pedig hiába volt összeszedett a Barcelona, a győzelemhez alapvető gólveszélyesség ezúttal nagyon hiányzott.

Ekkor már a Sevilla kontrákra rendezkedett be, de ebből veszélyes is volt, és ellentétben a Barcelonával eljutott gólhelyzetekig.

Setién edző egyébként Arthurt, Griezmannt és Riqui Piug-ot cserélte be a második félidőben – de nem ezen múlt az eredmény. A Barcelona legnagyobb helyzete Suárez előtt adódott a 88. percben, akkor Jordi Alba laposan középre lőtt labdáját, egyből, ballal fölé lőtte az uruguayi ígéretes helyről.

Ezt leszámítva azonban a Barcelona képtelen volt gólhelyzetekig eljutni, hiába volt ura a meccsnek, hiába lett volna meg minden más ahhoz, hogy nyerjen Sevillában. Így azonban maradt a 0-0, ami azt jelenti, hogy ha a Real Madrid győzni tud a Real Sociedad otthonában a hétvégén, úgy visszaszerezné az első helyet a bajnoki tabellán.

Sevilla FC – FC Barcelona: 0-0
Sevilla, Sánchez Pizjuán
Zárt kapuk mögött

Vezette: González González

Sevilla: Vacklíc; Jesús Navas, Diego Carlos, Koundé, Reguilón; Fernando, Jordán (Gudelj 68′), Óliver (Banega 45′); Munir (Suso 58′), Ocampos és De Jong (En Nesyri 68′)

FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Arturo Vidal (Griezmann 76′); Braithwaite (Arthur 62′), Messi és Suárez.

Újra rajtol a bajnokság! Szurkolj a Barçának Hivatalos Sálakban! AKCIÓ: 4.690 Ft helyett 3.390 Ft