A Barça elengedte a bajnoki trófeát: 2-2

A Barcelona nem tudta legyőzni az Atlético Madridot, csak 2-2-es döntetlent játszott a Camp Nouban a Liga 33. fordulójában, így könnyen lehet, hogy véglegesen kiszállt a bajnoki versenyfutásból, hiszen a Real Madrid tovább növelheti az előnyét. Minden gól pontrúgásból esett, három büntetőből, egy szögletből, és hiába akarta jobban a győzelmet a Barça, hiába támadott többet, a játékában nem volt annyi, hogy erre rászolgált volna.

Szórakoztató első félidőt játszott egymással a Barcelona és az Atlético. A meccsnek volt ritmusa, mindkét csapat a maga eszközeivel próbált gólt szerezni, akadtak gyors ritmusváltások, remek lövések és látványos cselek, de a gólok állított helyzetekből estek. A Barcelona egy szögletet követően Diego Costa öngóljával szerzett vezetést, a labdát elsőre ugyan megcsúsztathatta Busquets a rövid saroknál, de Costa lényegesen erősebben megváltoztatta ezt követően a labda útját és így lett védhetetlen az Oblak számára.

Az Atlético pedig egy jogosan megítélt büntető után egyenlített nem sokkal később. A tizenegyest Yannick Carrasco harcolta ki, Vidal buktatta őt, és Diego Costa váltotta volna gólra az esélyt. Ter Stegen szépen hárított, de a videóbíró újra rúgatta a büntetőt, mert a német ha nem is sokkal, de elhagyta a lövés pillanatáig a gólvonalat. A megismételt lövést már Saúl vállalta, és ő be is lőtte.

A Barcelona erre a meccsre visszaváltott 4-4-2-es hadrendre, Messi és Suárez mögött ott volt Vidal, Riqui Puig, Raktiic és Busquets is. Ez nagyobb kontrollt adott a középpályán, látható is volt a meccs alakulásán, mert fölénybe nem tudott kerülni az Atlético, inkább kontratámadásokra építettek – arra egyébként nagyon ügyesen. Viszont a Barcelona kidolgozott akcióból ezúttal sem volt igazán veszélyes. Akadtak ígéretesebb labdajáratások, összjátékok, de nem a kombinációk hozták a legjobb lehetőségeket.

A Barcelona legjobb helyzete a gólszerzésre egy csavart Messi-lövés volt, ami súrolta is a hosszú oldali kapufát, de csak kívülről.

A második félidőt is szerencsésen kezdte a Barcelona, helyzetig ugyan nem jutott el, de Semedo betört volna a tizenhatos jobb szélén, Felipe pedig eltalálta a talpát, ezért büntetőt ítélt a játékvezető. Nagyon finoman találta el, de eltalálta, és persze Semedo azonnal elesett. A tizenegyest Messi okosan beemelte középre, ezzel megszerezte pályafutásának hétszázadik gólját hivatalos mérkőzésen.

Az Atlético reagált, volt veszélyes helyzete Diego Costa révén, aki nem sokkal fejelt mellé, majd ahogy Semedonak szerencséje volt az egyik oldalon, ugyanúgy pechje a másikon: a 61. percben ugyanis ő ért hozzá egészen finoman Carrascóhoz térddel. Ezért is büntetőt ítéltek azonban, és Saúl ezt is belőtte, hiába ért hozzá és lassította is le a labdát Ter Stegen.

Setién Rakitic lecserélésével és Sergi Roberto beállításával frissített a középpályáján, de további cserékhez még nagyon sokáig, talán túl sokáig nem folyamodott. A Barcelona támadott, ment a harmadik gólért, Arturo Vidal állt ehhez a legközelebb, aki előbb lábbal, majd fejjel került helyzetbe, de nem volt pontos. A hajrára, a 85. percre jött Ansu Fati, ekkor már Busquets lecserélésével vállalt plusz kockázatot Setién, ezt talán korábban is megtehette volna, mert vészesen fogyott az idő és a döntetlen biztosan nem volt jó eredmény a Barcelonának.

És nem is volt elég ideje vagy elég jó játéka a Barcelonának ahhoz, hogy meg tudja nyerni ezt a meccset. A szándék adott volt, de a győzelemhez vezető út már nem volt tisztán látható, és az akadályt újfent nem sikerült átlépni. Néhány forduló alatt elbukja a bajnokságot a Barcelona.

FC Barcelona – Atlético Madrid: 2-2 (1-1)
Camp Nou, Barcelona
Zárt kapuk mögött
Vezette: 
Alejandro Hernández

FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Busquets (Ansu Fati, 85′), Vidal (Griezmann, 90′), Rakitic (Sergi Roberto, 63′), Riqui Puig; Messi és Luis Suárez

Atlético Madrid: Oblak; Arias, Giménez, Felipe, Renan Lodi; Carrasco (Lemar, 85′), Saúl, Thomas, Correa (Vitolo, 85′); Diego Costa (Morata, 76′) és Llorente (Joao Felix, 69′)

Gólok: Diego Costa (öngól, 11′), Saúl (büntetőből, 19′ és büntetőből 62′), Messi (büntetőből 50′).

AKCIÓ! Barçás nyári pulóver 12.990 Ft helyett 9.390 Ft!