Vereséggel kezdődik az erőltetett menet, 1-0 a Getafénak

Az FC Barcelona a spanyol bajnokság hatodik fordulójában a Getafe vendége volt, ahol elszenvedte első vereségét a Koeman-csapat. A válogatott szünet után tehát nem jól tért vissza a Barça, nagyon gyenge játékot mutattak Madridban. Végül De Jong szabálytalanságát követően tizenegyesből betaláltak a hazaiak, és így megérdemelten szereztek három pontot a katalánok ellen. 

Két hét válogatott szünet után tért vissza a spanyol bajnokság, a Barcelona pedig Madridba látogatott, ahol a Getafe volt az ellenfél. A sűrű menetrend miatt kisebb változtatásokat eszközölt Koeman edző a kezdőcsapaton, hiszen Dembélé és Pedri is a kezdő tizenegyben találta magát. A cél egyértelmű volt, győzni és pontszámban beérni a Real Madridot, amely a mérkőzés kezdete előtt szenvedett vereséget a Cadiz ellen.

A találkozót a Getafe kezdte jobban, többet birtokolták a labdát, majd Maksimovic révén kis híján gólt is szereztek, azonban Neto hárítani tudta a lövését. Két percre rá a Barça is megmutatta magát. Pedri ügyes passza után Dest gurította Messi elé a labdát, az argentin eleresztett lövése a kapufán csattant, így maradt a 0-0. A következő percekben a Barcelona veszélyeztetett. Előbb Messi beívelt szabadrúgását irányította volna kapura Lenglet – de végül nem találta el a labdát -, majd Griezmann hagyott ki óriási ziccert. Egy gyors kontránál Pedri ugratta ki nagyszerűen a franciát, de Griezmann csúnyán a kapu fölé lőtt… A hátralévő időben már nem igazán történt feljegyzésre méltó esemény, a Getafe jól ölte a játékot.

A második játékrész nem igazán kezdődött jól a vendégek számára. 10 perccel a kezdő sípszó után egy ártalmatlan szituációt követően De Jong lépett rá az ellenfele lábára a tizenhatoson belül, így jogos tizenegyest kapott a Getafe. A büntetőt Mata magabiztosan gólra váltotta, előnybe került tehát a hazai együttes, 1-0. Rögtön két cserével próbált reagálni Koeman a bekapott gólra: Coutinho és Ansu Fati állt be Dembélé és Pedri helyére. Azonban a két új játékos sem tudott igazán lendületet adni a csapatnak, maradt a fásult játék. A 79. percben végérvényesen eldönthette volna a találkozó sorsát a Getafe, de végül a csatáruk lövését hatalmas bravúrral a kapufára tolta Neto, így megmaradt az esély Messiéknek a pontszerzésre. Bejött nem sokkal a vége előtt még Braithwaite, Puig és Trincao is, akik Griezmannt, De Jongot és Sergi Robertót váltották. Hiába a frissítés, újfent a Getafe veszélyeztetett: a fellazult Barça-védelme miatt egyedül vezethethette a labdát a kapura Cucho, de talán ő is megijedt a lehetőségtől, mert kis túlzással kilőtte a labdát a stadionból. A hosszabbításban viszont megvolt a lehetősége Messinek az egyenlítésre, mert egy felívelt labda után elé pattant a játékszer, azonban a lövése elkerülte a kaput, így végül maradt az 1-0, elszenvedte a szezon első vereségét a Barça.

fc barcelona maszk

Nem jó szájízzel kezdődött tehát a katalánok számára ez az erőltetett menet, hiszen most 7 mérkőzést játszanak le három hét leforgása alatt. Kedden lehet javítani a Fradi ellen, majd utána már a Real Madrid látogat a Camp Nouba…

Getafe CF – FC Barcelona 1-0 (0-0)

Madrid, Coliseum Alfonso Perez

Vezette: Grado C. S.

Getafe: Soria – Suarez, Dakonam, Cabaco, Oliveira Miramontes – Nyom, Maksimovic (Victor Mollejo 90′), Arambarri, Cucu – Mata (Enes Unal 71′), Cucho (David Timor 89′)

FC Barcelona: Neto – Sergi Roberto (Riqui Puig 87′), Piqué, Lenglet, Dest – Busquets, Fernkie De Jong (Braithwaite 80′) – Griezmann (Trincao 80′), Pedri (Coutinho 62′), Dembélé (Ansu Fati 62′) – Messi

Gól: Mata 56′