Újabb eseménydús meccs a Betis ellen: 5-2!

Piros lap, tizenegyesek, Messi-dupla | Eseménydús győzelem a Betis ellen

Szombat délután a Real Betis ellen játszott hazai pályán a bajnokság kilencedik fordulójában az FC Barcelona. Négy mérkőzés után végre sikerült nyerni, méghozzá egy eseménydús találkozó során történt mindez. Dembélé bombája után Griezmann kihagyott helyzetei és büntetője után a Betis büntetett, 1-1 volt a félidő. Messi csak a félidőben állt be, de utána el is döntötte a meccset. Gólpasszt érdemlő labdaátlépés, majd Mandi kiállítása után ő már nem hibázott tizenegyesből. A Betis még szépíteni tudott, de Messi újra betalált – most már akcióból, majd Pedri is megszerezte első gólját a bajnokságban, 5-2 a végeredmény.

A Barcelona négy nyeretlen bajnoki találkozó után fogadta hazai pályán a Betis együttesét. A sűrű menetrend és Messi felemás formája miatt az argentin klasszist Koeman edző nem jelölte a kezdőcsapatba, így Messi a kispadon kezdte a mérkőzést. Ennek ellenére kötelező volt megnyerni a meccset, különben még jobban lemaradhat az elöl lévőktől a bajnokságban a katalán csapat.

Már az első perctől kezdve akciódús volt a mérkőzés. Az ötödik percben Griezmann vehette át a labdát a büntető területen belül senkitől sem zavartatva, a francia támadó azonban a hosszú alsó mellé lőtt, marad a rossz helyzetkihasználás… Néhány perccel később ismét a gall játékos került helyzetbe: addig vezette a labdát, míg a lövés mellett döntött, ami épphogy, de elkerülte megint a hosszú alsót, így maradt a 0-0. A 22. percben aztán Griezmann honfitársa, Dembélé törte meg a gólcsendet. A fiatal szélső megcsinálta a szokásos lövőcselét, majd ballal megcélozta a kaput, és olyan erővel lőtte meg a labdát, hogy hiába nem ment szélre, Bravo kapus csak ujjheggyel tudott beleérni. A gól után volt egy kisebb videózás, de érvényesnek ítélték: 1-0!

Alig telt el egy kis idő, Griezmann újra közel járt a gólhoz, de ismét hibázott. Közel a kaputól ballal most a rövid alsót célozta Pedri pazar sarkazás után, de csak kapufát talált, amiről kifelé pattant a labda. A harmadik nagy lehetőségét puskázta el a francia… A 32. percben aztán Jordi Alba ugratná ki Ansu Fatit, akinek elsodorták a lábát, így miután a játékvezető visszanézte az esetet, büntetőt ítélt. Griezmann a három hibázott helyzete után javíthatott volna, hiszen ő végezte el a tizenegyest, de Bravo könnyedén hárította, mivel a francia gyatrán lőtt. Ez sem volt az ő meccse idáig. Az első félidő hajrájában megbosszulta a Betis a Barcelona elpuskázott lehetőségeit: a bal oldalon vezetett akció után Sanabria lőhetett kapura szemben vele, ami gólt is eredményezett, így 1-1-el mehettek az öltözőbe a csapatok.

Az elsőhöz hasonlóan a második játékrész is akciódúsan kezdődött. Jordi Alba passzolta be középre a labdát a félidőben Ansu Fatit váltó Messi felé, az argentin pedig nagyon okosan átlépte a játékszert, ami így Griezmann előtt kötött ki, akinek csak a kapuba kellett azt passzolni, 2-1. Végre összejött a gól neki.

A 60. percben Messit ugratták ki, akit megpróbálta megzavarni Bravo, így üresen tátongott a kapu, amit Dembélé célzott meg, de végül a lövését Mandi blokkolta a gólvonalon. Viszont mint kiderült, a Betis védője a kezét használta a blokkolás során, így a videózás után a játékvezető büntetőt ítélt, plusz piros lapot mutatott fel a játékosnak, tehát 10 főre fogyatkoztak a vendégek. A tizenegyeshez Messi állt oda, aki kíméletlen volt, a bal felső sarkot lőtte ki, 3-1. Azonban hiába volt emberhátrányban Pellegrini csapata, így is veszélyesen játszott, aminek meg is lett az eredménye: egy gyors kontratámadás után két perccel a beállását követően Loren lőhetett zavartalanul a kapura, szépített a Betis, 3-2. A 82. percben sikerült végérvényesen eldöntenie a katalánoknak a mérkőzés sorsát, miután Sergi Roberto remek sarkazása után Messi bombázott a kapuba. Ezzel meglőtte az első dupláját és akciógólját a szezon során az argentin klasszis. Végül a 90. percben Pedri is megszerezte az első találatát a bajnokságban, ismét Sergi Roberto passza után lett gól. Messi-dupla, Sergi Roberto dupla gólpassz.

Négy bajnokit követően tehát sikerült nyernie a Barcelonának, ami végül sima is lett a végére. Ettől függetlenül a védekezésen továbbra is sokat kell dolgozni, de legalább Messi megtalálta a góllövő cipőjét, ami a válogatott szünet után jól jöhet Koeman csapatának.

FC Barcelona – Real Betis 5-2 (1-1)

Camp Nou, Barcelona

Vezette: Cuadra G.

Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets (Pjanic 86′), De Jong – Dembélé (Trincao 66′), Griezmann (Braithwaite 78′), Pedri – Fati (Messi 46′)

Betis: Bravo – Emerson, Mandi, Bartra, Moreno – Carvalho, Rodriguez – Joaquin (Ruibal Garcia 62′), Canales (Rodri 86′), Tello (Victor Ruiz 62′)- Sanabria (Loren 71′)

Gólok: Dembélé 22′, Sanabria 45′, Griezmann 49′, Messi 61′ és 82′, Loren 73′, Pedri 90′

Piros lap: Mandi 60′