Győzelem a sereghajtó otthonában: Huesca – Barcelona 0-1

Magabiztos győzelem, de a támadójáték továbbra is aggasztó - de Jong döntött végül - Folytatás szerdán Bilbaóban

Győzelemmel kezdte a 2021-es évet az FC Barcelona együttese, miután 1-0-ra győzött a sereghajtó Huesca otthonában a spanyol bajnokság 17. fordulójában. Ronald Koeman együttese végig dominálta a mérkőzést, de hiába volt az óriási labdabirtoklási -és kapuralövési fölény, egy kivételével minden helyzet kimaradt. Két pontba azonban ezúttal nem került a támadásbeli pontatlanság, így győzelemmel megy neki a csapat a bilbaói kirándulásnak.

 

 

 

 

A ligautolsó elleni mérkőzés az előre várt forgatókönyv szerint kezdődött: a hazaiak mélyen a saját térfelükön, a tizenhatosuk vonalánál védekeztek, a Barcelona pedig kereste az esetleges réseket a védőfalon. Az első helyzetre a 7. percig kellett várni: Jordi Alba baloldali beadása megpattant egy védőn, az ötösön belül Braithwaite átlépte a labdát, így került Pedri elé, a fiatal spanyol csak ujjheggyel tudott beleérni a labdába, a közeli lövés védéshez azonban így is óriási bravúr kellett a hazai kapus részéről.

Két perccel később az 500. bajnoki mérkőzését játszó Messi került ziccerbe: Alba beadását egy pattanás után az ötös sarkáról lőtte kapura, de igen csálén találta el a játékszert, ami messze elkerülte a kaput.

A 19. percben Dembélé szlalomozott végig szenzációsan a védők között, labdájával Pedri lépett ki, kicsit kisodródva visszatette lövésre a labdát az érkező franciának, életerős lövését azonban blokkolta a hazai védelem.

A 22. percben Dembélé beadására robbant Braithwaite és Pedri is, utóbbinak lett jó a labda, az ötösről leadott fejese azonban a kapu fölé szállt.

A 26. percben megtört a jég: Messi balról érkező éles beadására Frenkie de Jong robbant be az ötösre két védővel a nyakán, és egy finom mozdulattal a kapuba juttatta a játékszert, 0-1.

A 41. percben Messi 18 méterről elvégzett szabadrúgását óriási bravúrral tolta ki a léc alól Alvaro Fernandez.

A második félidőre kicsit bátrabb játékkal jött ki a hátrányban lévő hazai csapat, magas letámadással próbálták zavarba hozni a Barcelona támadásépítését. Az 51. percben Dembélé verte meg a védőjét a baloldalon, visszatette a labdát a tizenhatos előtt álló Busquetsnek, aki lövés helyett Messinek készített le lövésre, az argentin klasszis lövése azonban a kapu mellé és fölé is szállt.

Az 56. percben Lenglet zseniális labdával ugratta ki a balszélen kilépő Dembélét, aki a kilépő kapus mellett el tudta tenni a labdát, azonban a hazai védők néhány méterrel a gólvonal előtt tisztázni tudtak.

Az 59. percben Messi kényszerítőzött Braithwaite-vel, 18 méterről leadott lövése azonban nem talált kaput.

A 63. percben majdnem egyenlített a Huesca: a hazaiak szöglete eljutott az ötösön belül álló Rafa Mirhez, aki a kapunak háttal állva káprázatos mozdulattal sarokkal tette kapura a labdát, ter Stegen bravúrral védett.

A 67. percben Pedri és Messi játszott össze, mely után az argentin csapatkapitány került helyzetbe, az ötös sarkáról leadott lövését azonban bravúrral védte Alvaro Fernandez.

A 76. percben Dembélé lezárhatta volna a mérkőzést, azonban szemben a kapussal nem tudta átvenni a labdát, így a védelem tisztázni tudott.

Az utolsó 10 percben próbálkozott a hazai csapat, voltak ígéretes lövéseik és fejeseik is, azonban ter Stegen stabilan állt a lábán, így több gól már nem esett.

A Barcelona ezzel a győzelemmel továbbra is az Európa Ligát érő helyen áll a bajnokságban, szerdán pedig Bilbaóba utazik.

 

Huesca – FC Barcelona 0-1 (0-1)

La Liga, 17. forduló,

21:00, El Alcoraz Stadion, Huesca

Zárt kapuk mögött

Vezette: Cuadra G.

Huesca: Alvaro Fernandez – Pulido (Juan Carlos 72’), Insua, Siovas, Galan – Rico (Doumbia 66’), Mosquera, Seoane (Ferreiro 73’) – Gomez (Okazaki 74’), Rafa Mir, Ontiverros Parra

Barcelona: Ter Stegen – Dest (Mingueza 75’), Araújo, Lenget, Jordi Alba– De Jong, Busquets (Pjanic 75’) – Messi, Pedri, Dembélé – Braithwaite (Griezmann 81’)

Gólok: De Jong 27’