Biztos lábbal tovább fölfelé: 0-2

A Sevilla elleni rangadók és hosszabbítás után is maradt annyi erő a Barcelonában, hogy győzzön az Osasuna otthonában a Liga szombati játéknapján. Ezzel az már biztos, hogy a vasárnapi madridi derbin legalább az egyik madridi csapathoz képest jobb helyzetbe kerül a Barça, mint a fordulót megelőzően.

Ti jöttök! – Az Osasuna-Barça-bajnoki pontozólapja

Szórakoztató első félidőt játszott egymással a Barcelona és az Osasuna az El Sadarban, ahol mindkét csapat igyekezett jó tempót diktálni, támadni, gólokat lőni. A Barcelona volt a hatékonyabb, de az Osasunának is volt két nagy gólszerzései esélye, mind a két esetben Ter Stegen bravúrja mentette meg a katalán csapatot.

A Senyera-mezben fellépő Barça aktív volt, az idő nagyobb részében kézben tartotta a játékot, ugyanakkor a kaput csak egyszer találta el. Más kérdés, hogy abból gól is született. A 30. percben klasszikus Messi – Alba játékból a szélső lépett ki gólhelyzetben, és mivel nem érkezett senki jó pozícióban, ő pedig egészen közel került a kapuhoz, közelről, nagy erővel lőtt el a kapus feje mellett.

A Barcelonánál védekezésben akadtak megingások, amiből kialakultak a hazai helyzetek, de az idő múlásával javult is a labdavesztéseket követő visszatámadás, és így az Osasuna nem tudott átmenni kontratámadásokba.

Ronald Koeman a kezdőcsapatában megtartotta a nemrégiben sikerrel bevezetett 3-5-2-es formációt, de bekerült a csapatba sérülések vagy rotáció miatt Umtiti és Griezmann is. Ugyanakkor a szünetben vagy kényszerűségből vagy szándékosan de váltott Koeman, Umtiti helyett érkezett a pályára Dembélé, ezzel visszaállt a 4-3-3-as rendszer.

Azt nem lehet mondani, hogy ettől jobbá vált volna a Barça. Nagyrészt el tudta kerülni az Osasuna helyzeteit, más kérdés, hogy annyira nem tudta uralni a játékot, mint az első játékrész második felében, és hiányzott a lendület, ami a második gólhoz vezetett volna.

Az Osasuna javult, egyre többször felért veszélyesen a vendég kapuhoz, benne volt a pakliban, hogy a Barcelonának komoly gondjai lesznek a meccs utolsó szakaszában. De ezt talán érezték a Barça játékosai is, feljavult ismét a letámadás középpályán, így az Osasuna támadásai megtörtek, és lényegesen több akciót vezethettek labdaszerzés után Messiék. A 83. percben pedig nem csak felért a támadás, hanem Ilaix Moriba a tizenhatosról, középről, de nem zavartalan helyzetből nagyon szép gólt lőtt bal lábbal a jobb sarokba. A 18 éves Ilaix első gólja a Barcelonába, nem kellett rá túl sokat várni.

Ezzel lezárta a meccset a Barcelona, sikerült három pontot szerezni Pamplonában, így tovább folytatódik az idegenbeli győzelmi sorozat a Ligában, és ha nem is közelről, de üldözi az Atlético Madridot a katalán csapat.

Osasuna – FC Barcelona: 0-2 (0-1)
Pamplona, El Sadar
Vezette: Cuadra Fernández

Osasuna: Sergio Herrera; Nacho Vidal, David García, Aridane, Manu Sánchez; Torró, Moncayola; Kike Barja (Jony 61′), Roberto Torres, Rubén García (Budimir 70′); Calleri (Adrián 70′).

FC Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, Umtiti (Dembélé, 46′), Lenglet; Dest, De Jong, Sergio (Ilaix 66′), Pedri, Jordi Alba; Messi és Griezmann (Braithwaite 66′).

Gólok: Alba (30’), Ilaix Moriba (83’).

Nézd meg akciós maszk kínálatunkat!