Már nem él a remény: Levante – Barcelona 3-3

Megint a tűzzel játszottak, de most már megégették magukat - Hősiesen küzdött a Levante

 

 

 

Kisiklatta a bajnoki esélyeit a Barcelona együttese, amely egy viszonylag sima első félidőt követően a második játékrészben pillanatok alatt leadta kétgólos előnyét a Levante otthonában, és a mérkőzés egyszerű befejezése helyett újra fel kellett pörgetnie magát a győzelem megszerzése érdekében a szenzációsan küzdő és nagyot játszó hazai csapat ellen. Ronald Koeman gárdája azonban ezúttal nem tudta magát újból úgy felpörgetni, hogy meg tudja szerezni a három pontot, így nagy valószínűséggel kiszállt a bajnoki címért folytatott versenyből.

Ahogyan az várható és elvárható volt, a mérkőzés első percétől kezdve a bajnoki címben még reménykedő vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést: magas és intenzív letámadással kezdett Ronald Koeman együttese, az első helyzetre pedig nem is kellett sokat várni: a  2. percben Pedri bombázott kapu fölé, az 5. percben pedig még nagyobb helyzetet hagyott ki a fiatal spanyol: Jordi Alba labdájával Frenkie de Jong lépett ki, egy szenzációs csellel elküldte a védőjét, visszapasszolt az érkező középpályásnak, akinek a lövését a visszavetődő Fernandez védte nagy bravúrral.

A 10. percre kezdett életjeleket mutatni a Levante, komoly helyzetig azonban nem jutottak a hazaiak, ezzel párhuzamosan a Barcelona nyomása is alábbhagyott, nem is jutottak helyzetig Messiék a következő 10 percben. Sőt, a 20. percben Dembélé hibáját majdnem kihasználta a hazai gárda – szerencsére Tono rossz döntést hozott, így nem alakult ki gólhelyzet.

A 25. percben – a játék képe alapján kissé váratlanul – megszerezte a vezetést a vendégcsapat: Jordi Alba beadása megpattant egy hazai védő fején, Messi pedig estében, mintegy 14 méterről kapásból a kapu bal alsó sarkába lőtt, 0-1.

Két perccel később Jordi Alba hagyott ki óriási helyzetet: Messi indította szenzációsan a tizenhatoson belülre befutó balhátvédet, aki kicsit kiszorított helyzetből kapásból csúnyán eltörte a játékszert. Egy percre rá Messi próbálkozott, lövése azonban elkerülte a kaput.

A 31. percben Busquets lábáról került Bardhihoz a labda, aki a tizenhatoson belül megcsinált egy cselt, éles szögből leadott lövését kellett ter Stegennek védenie.

A 34. percben kétgólosra nőtt a Barcelona előnye: Messi gyorsított rá a vendégvédelemre, a jobb oldalán sprintelő Dembélé elé tálalt, aki az alapvonal közeléből a kifutó kapus előtt középre játszott, az érkező Pedri pedig az üres kapuba lőtt, 0-2.

A félidő utolsó 10 percére ismét erőre kapott a Levante, a Barcelona kontráiban azonban nagy volt a veszély, elsősorban Dembélé gyorsasága miatt. Egy perccel a félidő vége előtt Messi beadását Busquets fejelte centikkel a kapu mellé.

A második félidőt is nagy elánnal kezdte a Barcelona: Dembélé bolondított meg néhány hazai védőt a tizenhatoson belül, passza Messit találta meg, az argentin klasszis lábáról azonban lecsúszott a labda. Kicsit minden mindegy alapon kezdett el futballozni a Levante, a kapu fölé – és mellé szálló labdákon kívül azonban nagy helyzetet nem tudott kialakítani a kisebbik valenciai klub.

Amikor a vendégcsapat felgyorsította a játékot, rögvest helyzetbe került, így az 55. percben is, amikor Jordi Alba sokadik elfutását követően a beadását Fernandez középre ütötte, Frenkie de Jong azonban a majdnem üres kapu fölé emelte kicsivel.

A csendesen folydogáló mérkőzésbe hirtelen berobbant a hazaiak szépítő gólja: Miramon beadását Melero Sergi Robertót megelőzve bólintotta mintegy 5 méterről ter Stegen kapujába, 1-2.

Nem állt le a Levante, az erőfeszítésnek pedig meg is lett az eredménye: az 59. percben Messi adta el a labdát a saját térfelén, Roger löbbölt labdáját pedig Morales kapásból, mintegy 14 méterről zúdította be a hosszú sarokba, 2-2.

Kénytelen volt éledni a sokkból a Barcelona, amely igen szépen belealudt a mérkőzésbe. A 63. percben Dembélé elé került a labda némi szerencsével, a francia szélső pedig mintegy 8 méterről, kissé kisodródva elementáris erővel zúdította a játékszert a hosszú felső sarokba, 2-3.

Nem adta fel a Levante, miért is tette volna: nagy nyomást helyezett a Barcelonára, a vendégcsapat pedig a kontratámadásokra rendezkedett elsődlegesen be – ezt erősítették Koeman cseréi is. De ez sem segített a védelem stabilizásában: a 83. percben Tono forgatta meg Destet a baloldalon, beadását pedig Sergio Leon a rövid oldalon jobb külsővel lőtte ter Stegen kapujába, Piquét megelőzve, 3-3.

Óriási rohamokba kezdett a Barcelona, de komoly helyzetig nem jutott a vendégcsapat, így maradt az óriási csalódást keltő döntetlen, amivel minden valószínűség szerint kiszállt a csapat a bajnoki címért folytatott versenyből.

Levante – FC Barcelona  3-3 (0-2)

La Liga, 36. forduló

Valencia, Ciutat de Valencia

22:00

Zárt kapuk mögött

Vezette: J. Munuera Montero

Levante: Fernandez – Miramon (Coke 75’), Vezo, Duarte (Malsa 61’), Tono – de Frutos, Melero, Robert Pier, Bardhi (Gomez 61’)  – Morales, Roger (Sergio Leon 75’)

Barcelona: Ter Stegen – Araujo (Sergi Roberto 46’, helyette Riqui Puig 83′), Piqué, Lenglet –Pedri (Mingueza 73’), Busquets, Frenkie de Jong – Dembélé (Dest 81′), Messi, Griezmann (Braithwaite 81′)

Gólszerzők: Melero 57’, Morales 59’, Sergio Leon 83′ illetve Messi 28’, Pedri 34’, Dembélé 63′