Fájó realitás: 0-3

A Bayern München óriási játékbeli fölénnyel végül 3-0-ra győzött idegenben is a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitómeccsén. A Barcelona nem volt képes felvenni a versenyt a támadásban és védekezésben is más kaliberű teljesítményt tudó németekkel. Nehéz év áll a Barcelona előtt, mely az egész meccsen nem találta el a Bayern kapuját.

Bayern fölénnyel telt az első félidő, még ha nem is volt mindig lehengerlő ez a fölény. De a bajorok jóval veszélyesebben támadtak, a Barcelona túlságosan hátul védekezett, és a labdát nem tudta jól és sokáig megtartani.

Ronald Koeman számított rá, hogy a német csapat támadóival szemben szükség lehet erősítésre, ezért három középső védővel állt fel (Piqué, Eric García és Araújo), akikhez csatlakozott papíron Sergi Roberto és Alba a két szélen. Támadóból viszont csak kettő maradt, Luuk de Jong és Memphis Depay. A támadásokról ugyan nem akart lemondani teljesen a Barcelona, de az nyilvánvalóvá vált hamar, hogy a vendég akciókban sokkal több potenciál rejlik, és a  Barcelona nem tud domináns szereplővé válni. Ez pedig már a bajor csapat jobb védekezésének is köszönhető volt.

A Barça csak akkor tudott simán labdát kihozni, ha meg tudta játszani Busquets-et, de mivel ezt a Bayern is pontosan tudta, ritka volt, hogy csak úgy a másik térfélen találta magát a katalán csapat. Tiszta helyzetig nem is tudott eljutni a Barcelona, ezzel szemben a Bayern jó néhányszor teljesen végigjátszotta a támadásait, csak a befejezések nem sikerültek. A 34. percben aztán a szerencse a vendégek oldalára állt, ekkor nem egy kijátszott támadás végén, hanem egy megpattanó Müller lövéssel előnybe került a Bayern.

Sokatmondó, hogy miként nézett ki a Barcelona hőtérképe az első félidő után.

Ráadásul a folytatásban sem változott nagyot a játék képe: a Bayern maradt a domináns, és hamar volt lehetősége, hogy megduplázza az előnyét. Ez elsőre még nem sikerült Sanénak, de Lewandowskinak már igen az 54. percben. Egy kapufáról kipattanó lövésre ő ért oda elsőnek, így az 56. percben már 2-0 volt a bajoroknak.

Ezt követően már váltott Ronald Koeman, és egymást követően jöttek a cserék: Demir, Gavi, Coutinho, Balde és Mingueza is pályára léptek, egyrészt mert változtatni kellett, másrészt mert más lehetősége nem volt Koemannak. Az nyilvánvaló lehetett ekkorra, hogy a fordítás lehetetlen, de legalább játszanak a fiatalok. Ezek a cserék pedig működtek, lényegesen jobb benyomást keltett a Barcelona a második félidőben, de ebben természetesen benne volt az is, hogy a Bayernnek nem volt már hova támadnia, elégedett lehetett a 2-0-val.

Akadtak jó megoldásai a fiataloknak, és végre voltak támadások, de a Bayern a hajrában bizonyította, hogy még félgőzzel is sokkal veszélyesebb, ha az akar lenni. Egy Gnabry kapufa után Lewandowski gyűjtötte be újra a kipattanót, majd egy csel után nem hibázott.

A végeredmény így 3-0, ami jól megmutatja a két csapat közötti különbséget ebben a pillanatban, A Bayern simán győzött, és ha akart volna, nagyobb arányban is győz. Ez a meccs sajnos bizonyította, hogy nemzetközi színtéren a Barcelonának a legjobbak ellen ebben a pillanatban nincs esélye.

FC Barcelona – FC Bayern München: 0-3 (0-1)
Barcelona, Camp Nou
39.737 néző
Vezette: Michael Oliver

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Demir, 59′), Araujo, Eric Garcia (Mingueza, 66′), Piqué, Alba (Balde, 73′), Busquets (Gavi, 59′), F. De Jong, Pedri, Memphis és L. De Jong (Coutinho, 66′)

Bayern: Neuer, Pavard (Lucas Hernández, 66′), Upamecano, Süle (Stanisic, 81′), Devies, Kimmich, Goretzka, Sané (Coman, 81′), Müller (Sabitzer, 81′), Musiala (Gnabry, 69’), Lewandowski.