Vezér nélkül, helyzet nélkül: 0-0

Nem tudott nyerni Cádizban sem a Barcelona, ki ugyan nem kapott, de a 0-0-ás döntetlen sokat nem lendít a válságban lévő csapaton és klubon. Nagyon gyenge első félidő után egy jobb és ígéretesebb második játékrészre volt esély, de Frenkie de Jong igazságtalannak tűnő kiállítása sokat elvett a Barça esélyeiből. A hajrában és a meccs során végig csak Memphisnek volt esélye a gólszerzésre, és ebben a tekintetben a hollandnak nem volt jó napja.

A Barcelonánál néhány változtatással futott neki a 90 percnek Ronald Koeman: ezek közül kiemelendő, hogy Gavi kezdő lehetett a középpályán, és egyébként a jók között volt említhető, kikerült Sergi Roberto, bent maradt Demir, akit azonban később Sergi Robertóra lecserélt Koeman. A védelembe visszatért Gerard Piqué, és természetesen kezdett Araújo is.

Az első félidő azonban jól beleillett az elmúlt meccseken megszokott teljesítmények sorába, és kevés eseményt lehetett feljegyezni. A Barça dominált, és megtartotta a labdát, ám nem is tudott veszélyt teremteni. A Cádiz kényelmesen berendezkedett hátul a saját térfelén, nem vállalt kockázatot. Így az eredmény egy unalmas 0-0 volt a szünetig. A labda lassan járt, szinte egyáltalán nem volt egyérintős játék, kevés volt a mozgás is. Aggodalomra adott okot, hogy a Barcelona gyakorlatilag veszélytelen volt a kapura.

Ehhez képest a második félidő lényegesen jobban kezdődött és jobban is folytatódott. Azonnal volt nagy védeni valója Ter Stegennek, majd a másik oldalon tiszta ziccerbe került Memphis Depay is, aki azonban nem találta el a labdát, a lába elment a játékszer fölött. Nagy lehetőség volt, Luuk de Jong adta a passzt. Nem sokkal később javított volna a tizenhatoson kívülről, de a kiválóan helyezett bal lábas lövését védte szépen Ledesma kapus.

A Barcelona a meccsnek ebben a szakaszában állt a legközelebb a gólhoz, ekkor volt a legjobb a ritmusa, a játék intenzitása, és mozogtak is úgy a játékosok, hogy volt esélye helyzet kialakulásának.

Gól azonban nem született, és a 67. percben nem várt fordulat jött azzal, hogy Frenkie de Jogot második sárga lappal kiállította a játékvezető. A döntés nem tűnt jogosnak, mert de Jong nem csak a labdát érte el az összecsapást megelőzően, de még a lábát is visszahúzta, és nem talppal érkezett az ellenfelére. Az előző lapját 4 perccel ezelőtt kapta. Ezzel még nehezebb helyzetbe került a Barcelona, és a Cádiz reagált is a fejleményre: többet támadtak és többet birtokolták a labdát a továbbiakban a hazaiak. Koeman ekkor cserélte le Luuk de Jogot Coutinhóra, és állt át egy 4-4-1-es formációra. Coutinho sajnos ezúttal is csalódást keltően játszott.

A Barcelona játékosai hajtottak ezúttal is, ezt nem lehet elvenni tőlük, de így még kevesebb veszélyt tudtak kialakítani, nem volt benne a gólveszély a játékban. A Cádiznak volt esélye megszerezni a győztes gólt, de Ter Stegen egy újabb nagy védéssel legalább a döntetlent megtartotta Andalúziában. A teljes képhez még hozzá tartozik, hogy az utolsó percekben mindkét csapat a győzelemért ment, így szétszakadt a pálya. Volt esélye a gólszerzésre egyszer Memphisnek is, aki azonban ziccerben mellé lőtt. Ha nincs a kiállítás, biztosan másként alakul az utolsó félóra, így viszont csak ezt az egy helyzetet tudta felmutatni a Barcelona.

Lélekben legalább rengeteget számított volna egy győzelem, sajnos erre továbbra is várni kell. De tény az is, hogy sajnos a Barcelona sokkal többet nem várhatott ennél a döntetlennél a teljesítménye alapján. Azt lehet látni, hogy nincs igazán vezére a csapatnak, és sok tekintetben középszerű a teljesítmény. Csak remélni lehet, hogy a jelenleg még sérült játékosok a vártnál nagyobbat tudnak lendíteni ezen a szekéren.

Cádiz – FC Barcelona: 0-0
Cádiz, Ramón de Carranza
12.000 néző
Vezette: Del Cerro Grande

Cádiz: Ledesma; Iza (Akapo 78′), Haroyan, Víctor Chust, Espino; Arzamendia (Perea 56′), Fali (Jonsson’) , Alarcón, Álvaro Jiménez (Salvi 46′); Sobrino, Negredo (Choco 56′)

FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza, Piqué, Araujo, Dest (Riqui 80′), Busquets, De Jong, Gavi (Nico 72′), Demir (Roberto 46′), Memphis és Luuk De Jong (Coutinho 68′)

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!