Raphinha döntötte el a nem túl barátságos Clásicót: 0-1 | A gól és a bunyó videón

Második felkészülési mérkőzését is megnyerte az Egyesült Államokban a Barcelona, ezúttal a Real Madrid ellen 1-0-ra Raphinha első félidei bombájának köszönhetően. A találkozó csak a nevében volt barátságos meccs, sokkal inkább tűnt a beszámolók alapján egy szenvedélyes Klasszikusnak, ahol a focin és a helyzeteken kívül a feszültség is jelen volt.

A mérkőzés egyetlen, mindent eldöntő találata Raphinha nevéhez fűződik, aki a hatalmas góljával tette emlékezetessé az első El Clásicóját. A brazil szélső nem sokkal később Robert Lewandowskit is helyzetbe hozta, a lengyel támadó közel járt ahhoz, hogy a bemutatkozása alkalmával egyből betaláljon, de a lövését végül a Madrid védői blokkolni tudták. A második félidő már nem volt annyira eseménydús, mint az első, itt talán Kessié helyzetét érdemes megemlíteni, akinek a közeli lövése Courtois kezében kötött ki, de volt Destnek és Memphisnek is lehetősége, valamint a középpályán játszó Sergi Roberto megindulásai is említésre méltóak voltak.

Emellett volt egy jelenet is, ami egy barcelonai dupla szabálytalanság után jött – a felek kicsit kakaskodtak és lökdösődtek, Busquets, Gavi és Araújo főszereplésvel katalán oldalon.

Raphinha egyébként két mérkőzés után két gólnál és két gólpassznál jár, ami remek teljesítmény, hiába még csak az előszezonban vagyunk. Folytatás jövő szerdán, hajnalban, a Juventus ellen Dallasban.

A mérkőzés összefoglalója videón: 

Real Madrid – Barcelona 0-1 (0-1)
Allegiant Stadium
Las Vegas, Egyesült Államok
Vezette:
Allatin M. (USA)

Real Madrid: Courtois, Lucas Vázquez, Militao, Rüdiger, Alaba, Camavinga, Tchouameni, Valverde, Rodrygo, Hazard és Vinicius. Játszottak még: Asensio, Mendy, Modric, Kroos, Casemiro, Nacho, Vallejo és Odriozola.

Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Èric Garcia, Christensen, Jordi Alba, Busquets, Gavi, Pedri, Raphinha, Ansu Fati és Lewandowski. Játszott még: Dembélé, Aubameyang, Balde, Kessie, De Jong, Sergi Roberto, Memphis, Dest, Iñaki Peña, Nico González és Piqué.

Gól: Raphinha 24′.