„Deulofeu mindenre készen áll”

Korábbi edzõje, Roberto Martinez méltatta a Barçába visszatérõ támadót

Az angol Everton vezetõedzõje, Roberto Martinez szerint a Barcelonába visszatérõ Gerard Deulofeu kiváló támadóhármast alkothat majd Neymarral és Messivel. Martinez, aki az elmúlt idényben edzõje volt a támadónak, úgy véli, hogy Deulofeu mindenre készen áll, és olyan képességekkel rendelkezik, amikkel csak születni lehet, de megtanulni nem. Az Everton trénere az ‘Esports Cope’ rádiócsatornának nyilatkozott. 

„Gerard egy kivételes tehetség. Tavaly egy olyan bajnokságba érkezett meg, amely teljesen különbözik attól, amihez hozzászokott Spanyolországban, ennek ellenére az a mód, ahogyan alkalmazkodott és beilleszkedett mindössze 20 évesen, nagyon meglepõ volt.”

Akár Brazíliába is utazhat

„Nagyon nagy jövõ elõtt áll. Nem nagyon lep meg, hogy Vicente del Bosque meghívta õt a spanyol keretbe, mert a szövetségi kapitány nagyon is tisztában van Deulofeu fejlõdésével.”

Visszatérés Katalóniába

„Az, hogy ki tud-e harcolni magának egy helyet a Barça kezdõcsapatában, az a csapattól és a vezetõedzõtõl is függ. Gerard mindenre készen áll. Mindössze 20 éves, és az ilyen korú játékosok többsége nincs felkészülve a nagy klubok sportszakmai projektjeire, ám õ igen. Nagyon nyílt személyiség, aki teljes mértékben bízik a tehetségében, a védelmi vonalakat pedig bármikor meg tudja bontani. Mindezek ellenére nem szabad elfeledkezni arról, hogy – mivel még nagyon fiatal – meg kell õt védeni.”

„Luis Enrique vezetõedzõként nagyon sokat segít a játékosainak, nagyon felkészült tréner. Meggyõzõdésem, hogy nagyon sok sikert fog elérni a Barçával.”

Új mágikus hármas a láthatáron?

„Egy Messi, Neymar és Deulofeu alkotta támadóhármas nagyon jól mûködne. Minden egyes csapatnak szüksége van olyan játékosokra, akik bármikor képesek gólt szerezni. A Barça egy tehetségekkel teli gárda, a fent említett három játékosról nem is beszélve… Úgy vélem, hogy Gerard még tud fejlõdni, és a pályán tudja majd bizonyítani azt a tehetséget, amit nem lehet megtanulni, hanem amivel születni kell. Neki ez megvan.”