Piqué: „Most voltunk alárendelt szerepben először”

Elismerte a Madridot | Hiányolja az összhangot a csapat és klub között

Ernesto Valverde mellett Gerard Piqué is elmondta a véleményét a tegnapi vereségrõl, és edzõjéhez hasonlóan elismerte a Madrid fölényét, ráadásul szerinte sosem volt még ekkora különbség a két csapat között a Real javára az elmúlt évtizedben. Piqué röviden ismét kitért a klub és a csapat közötti – valószínûleg nem csak a sajtóban létezõ – feszültségekre, de a barcelonai vereségért õt okoló Pep Segura kapcsán próbált semleges maradni.

„Ez nem a legjobb idõszak számunkra, sem a csapat, sem a klub szintjén. Úgy tûnik, mintha külön utakon járnánk, pedig egységben kellene, egy irányba evezni.”

„Hosszú még a szezon, és van még lehetõség a fejlõdésre. De 9 év alatt [mióta Piqué visszatért Barcelonába 2008-ban – a szerk.] most éreztem elõször, hogy alárendelt szerepben játszottunk a Madrid ellen. El kell fogadnunk, hogy a Madrid jobb volt.”

„Nincs semmi probléma ezzel [Pep Segura szavaival kapcsolatban – a szerk.]. Együtt vagyunk csak erõsek. Sokan mondtak sokfélét, de a szavaikat sokszor félreértik.” 

Gerard Piqué egyébként nem játszotta végig a mérkõzést, mivel kisebb sérülést szedett össze a találkozón, aminek a súlyossága a napokban fog kiderülni.