Alba: „Jobb formában vagyok, mint valaha”

Talán még 2012-höz képest is | Nem szurkol az Atlético - Real meccsen

Jordi Alba azok közé tartozik, akiknek egyértelműen jobban megy a játék az idei szezonban, mint ment az előzőben. A szélső a válogatottban gólokat is szerzett az elmúlt napokban, de nem csak emiatt boldog. Érzi, hogy jó formában van, talán még a 2012-es événél is jobb lehet az idei.

„Jobb formában vagyok. Mindig is olyan játékos voltam, aki bejátszotta a pálya szélét. Ebben az évben ez a feladat kiteljesedett számomra a Barçában, és a válogatottban is inkább befelé húznak a szélső támadók. Nagyon jól érzem így magam, nagyon bízom magamban, és remélem, hogy ez így is marad. Az igaz, hogy több az önbizalmam, örülök neki, hogy jól sikerülnek a dolgaim. Úgy vagyok, mint 2012-ben, vagy talán még jobban.”

A válogatottban gólokat is szerzett

„A gólszerzést már el is felejtettem egy kicsit. Nagyon jól érzem magam a szélső védő poszton. Legutóbb szerencsém volt, hogy be tudtam lőni, ma pedig Marco nagyon jól adta be nekem a labdát. Örülök neki, de nekem nem a gólszerzés a célom alapvetően.”

Atlético – Real Madrid meccs jön a Ligában

„A szombati meccsük alapvetően mindegy, hogyan alakul. Még nagyon sok van hátra. Ha majd a második körben járunk… akkor fogok válaszolni a kérdésre.”

Alba korábban elismerte azt is, hogy Neymar távozása neki személy szerint jól jött, és jobb teljesítményre képes a brazil távollétében.