„Megyek vagy maradok? Április 30-ig döntök.”

Iniesta a győzelemről, a sérüléséről, a jövőjéről

Andrés Iniesta sérülten vállalta a játékot, de a meccs után elmondta, jól érezte magát, és minden úgy alakult, ahogyan tervezték. Cél az idei BL-cím, amihez szerinte az a kulcs, hogy ne kövessenek el sok hibát, a többi ugyanis adott. A nyilatkozata végén azonban olyat is mondott, aminek a szurkolók kevésbé örülhetnek… nyitott a kérdés, hogy folytatja-e jövőre a Barcelonában.

A cseréje

„A cserét előre megbeszéltük. Minden zseniálisan alakult. Megérte a sok erőfeszítés.”

Nehéz volt

„Ez egy kieséses párharc, és megtapasztaltunk már sok mindent… beleértve azt, hogy 2-0 van, mégis pengeélen táncol a továbbjutásod. A csapatnak volt válasza arra a helyzetre, amikor védekezni kellett, amikor ők támadtak nagy lendülettel.”

Messi

„Ez csak az, amit mindig beszélünk. Leo eldönti a mérkőzéseket, ő jelenti a különbséget. Óriási áldás, hogy velünk van. Reméljük, hogy közel tudunk kerülni ehhez a Bajnokok Ligájához. Most tettünk felé egy újabb lépést.”

Cél a BL-siker

„Mindig különösen nagy motiváció, hogy meg tudjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, de ez mindig nagyon nehéz is. Egy rossz meccs, és kiestél. Az a kihívás, hogy minimalizáljuk a hibák számát, mert egyébként szerintem a csapat és a formánk lehetővé teszik, hogy meg tudjuk nyerni a trófeát.”

André Gomes ovációt kapott

„Az a kulcs, hogy mindannyian egy irányba menjünk. A játékosoknak szükségük van a közönségre, és nekik pedig arra, hogy mi jól teljesítsünk a pályán. Még hátra van két-három hónap, minden trófeáért harcolni kell.”

Sorsolás

„Mivel a spanyol csapatokat túlságosan ismerjük, őket kevésbé szeretném ellenfélnek.”

A jövője

„Ez egy olyan döntés, amit először a klub felé fogok kommunikálni, ezt követően fogjátok ti is megtudni. Április 30-ig fogok hozni egy döntést. Ez lesz a legőszintébb számomra és a klub számára is. Még van hátra néhány hét. Két lehetőség van: folytatni vagy távozni. Nem változott semmi ahhoz képest, amit akkor mondtam, amikor hosszabbítottam.”