Amor: „Elégedetten távozunk a sorsolásról”

Szerinte itt már minden ellenfél nehéz

A Bajnokok Ligája pénteki sorsolása után a Barcelonát képviselő Guillermo Amor elégedetten nyilatkozott, de szerinte ugyanúgy elégedett lett volna akkor is, ha más csapatot kapnak a negyeddöntőben.

„Boldogan távozunk a sorsolásról. Még ha más csapatot kaptunk volna, akkor is elégedetten távoznánk. Ha már a sorsolás után aggódsz, a meccs napján el sem tudod képzelni, milyen lesz.”

Elkerülni a Madridot

„Soha nem lehet tudni, hogy mi a jobb, most vagy később, esetleg az elődöntőben találkozni egy csapattal. Minden ellenfél nehéz most már. Tisztelni kell az összes csapatot, mert egy páros mérkőzésen bármi megtörténhet. Az olasz csapatok nagyon komoly ellenfelek, jó versenyzők, és mint csapat le tudnak győzni…”

Kudarc lenne nem megnyerni a BL-t?

„Nagyon szeretnénk megnyerni mindent. Mint a Barça, az a célunk, hogy minden trófeát nyerjünk meg. A Ligában jó helyzetben vagyunk, a Kupában döntőt játszunk, a BL-ben lépésről lépésre kell haladnunk tovább. Nem gondolhatunk már a döntőre, amikor még csak a negyeddöntőben vagyunk. A kudarc az, hogy ha nem azt teszed, amit tenned kell. Ha jól küzdesz a pályán, és végül nincs szerencséd, elesel a harcban, az nem kudarc. Az a kudarc, ha túlságosan lazán állsz neki a párharcnak, nem harcolsz jól, de ez nem így lesz.”

A Camp Nouban kezdenek

„Mindig azt mondják, hogy jobb otthon játszani a visszavágót. Képesek vagyunk gólokat lőni otthon és idegenben is. Jó ez így, ahogy van.”