Arthur: „Ney csakis pozitívan tudott beszélni a klubról”

Az, hogy mikor is csatlakozik a csapathoz, még tárgyalás függvénye | Coutinhóval is beszélt már

Az FC Barcelona nemrég opciós jogot szerzett a brazil Arthur Melo leigazolására a Gremio egyesületétől, melyet júliusban aktiválhat majd a katalán klub. Arthur természetesen már izgatott a klubváltást illetően, melyről elárult néhány részletet az ‘O Globo’ médiumnak adott nyilatkozatában, illetve arról is beszélt, hogy Neymar és Coutinho is csak pozitívan tudtak beszélni a Barçáról. 

„Nagyon elégedett vagyok, hiszen a Barcelonával való tárgyalások mind a Gremio, mind a számomra kiválóan fejeződtek be. Boldog vagyok amiatt, amilyen egyezséget kötöttek a felek, és már csak az van hátra, hogy pontosítsuk, mikor is fogok csatlakozni a katalán csapathoz. Ezt is a Gremióval egyetértésben fogjuk meghatározni.”

Neymar és Coutinho

„Neymarnál érdeklődtem a Barcelona felől, és Ney’ csakis pozitívan tudott beszélni a klubról, azt tanácsolta, hogy mindenképp vágjak bele, és igazoljak a Barçához. Ezen túl beszéltem Coutinhóval is, aki elmondta, hogy a város szenzációs, a klub pedig egy fantasztikus hely a munkára.”

Iniesta esetleges távozása

„Hallottam róla, hogy talán Kínába igazol, én mindenesetre nagyon remélem, hogy még marad a klubnál, mert nagyon szívesen játszanék vele együtt. Nem könnyű egy olyan játékost találni, mint amilyen Iniesta. Én személy szerint nem is akarok az összehasonlításokról hallani, amikkel engem mérnek hozzá. Neki megvannak a saját tulajdonságai, nekem is megvan a saját játékstílusom, ráadásul én csak most kezdtem gyakorlatilag a pályafutásomat.”